- Publicitate -

Doi tineri din Suceava care nu credeau în războiul din Ucraina au plecat spre Kiev. „A început să se bombardeze lângă noi”

Doi tineri din Suceava care nu credeau că Ucraina e invadată de ruși au vrut să se convingă singuri și au plecat spre Kiev. Ce a urmat? Ucrainenii nu se aşteptau la turişti şi totul e închis. Au dormit în maşină și au stat nemâncați. Apoi, s-au convins. Da, e totuşi război.

Doi moldoveni de lângă Suceava au decis să se joace de-a Sherlock Holmes şi de-a războiul, aşa că au plecat în Ucraina. Pe cont propriu. Sceptici că asediul ruşilor e atât de violent cum relatează presa, tinerii şi-au lăsat familiile şi locurile de muncă în urmă, s-au urcat în maşină şi au pornit la drum.

Cristi munceşte într-o cafenea dintr-un sat din apropierea Sucevei. De când a început războiul, s-a mobilizat şi a ajutat ucrainenii care treceau graniţa în România pe la Siret. La un moment dat, a decis că trebuie să vadă cu ochii lui dacă ceea ce povestesc refugiaţii chiar este adevărat. L-a luat cu el pe Samuel, frizerul la care se tundea şi împreună au plecat la Kiev.

Şi-au împachetat câteva haine, au oprit la benzinărie unde şi-au făcut plinul, şi-au luat paşapoartele în buzunare şi după opt ore au ajuns la Kiev. „Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri. Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo“, a povestit Cristi, potrivit Observator News.

În Kiev, totul era închis. Deşi cei doi şi-au făcut rezervare la un hotel, când au ajuns în capitala Ucrainei au constatat că respectivul hotel este părăsit şi astfel, cei doi au fost nevoiţi să îşi petreacă întreaga noapte în maşină. Atunci s-au convins că este război.

Noaptea a fost lungă şi asurzitoare: „Undeva, pe la ora 10, s-a dat o rachetă undeva, s-a auzit o bubuitură foarte mare, au început sirenele să sune şi o mai sunat toată noaptea am auzit sirenele“, a mărturisit suceveanul.

După ce alarmele s-au oprit, au plecat în recunoaştere: „Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bombe, o biserică fărâmată. Era totul distrus, în plus de asta când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele o început să se bombardeze chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo“.

Miercuri dimineața cei doi se aflau la aproximativ 140 de kilometri de Kiev și erau disperați să găsească un loc unde să mănânce.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Armata ucraineană a trecut la contraofensivă în zona Harkov

Război în Ucraina. Guvernul de la Kiev anunță că armata ucraineană desfășoară o amplă contraofensivă la nord și est de Harkov. Potrivit unor surse...

Explozii puternice la Kiev, în timpul vizitei secretarului general al ONU

În această seară două explozii puternice au fost observate în capitala Ucrainei, Kiev, la câțiva kilometri est de centrul orașului. Acestea au avut loc la...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-Covid: „Până la sfârșitul anului aproape 3 milioane de doze vor expira”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut, duminică, într-un interviu la Antena 3, că până acum în România au fost distruse 3 milioane de doze...

Mai multe localități din Prahova, fără curent electric din cauza unui transport agabaritic

Mai mulți locuitori din Prahova au reclamat, duminică seară, că au rămas fără curent electric, fără nicio atenționare din partea operatorului care furnizează acest...

Donald Constantin, fost director la CSM Ploiești, critici la adresa primarului Volosevici: „Ar trebui să-și dea demisia”

Fostul director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, Donald Constantin, și-a dat demisia din funcția de consilier la cabinetul primarului Andrei Volosevici. Acesta a lansat...

Patinoarul de la Sala Sporturilor din Ploiești va fi dat în administrarea CSM Ploiești

După mai mulți ani de litigii, în 2021, patinoarul de la Sala Sporturilor a intrat în patrimoniul municipiului Ploiești. Un proiect de hotărâre de...

Ploieșteanul de geniu care a refuzat, din convingere, să îi sculpteze bustul lui Ceaușescu

A făcut un gest de probitate morală ce l-ar fi putut costa scump. A fost sculptorul care a refuzat categoric să îi facă bustul...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -