Valeriu Gheorghiță, noi precizări despre serul AstraZeneca: ”În România nu au fost confirmate cazuri de tromboză asociate cu acest vaccin”

Image: 557581148, License: Royalty-free, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide. Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods. Contributor media restriction: {A8BFD86D-8D5B-4741-B0D7-0A6F40E518DB}, {A8BFD86D-8D5B-4741-B0D7-0A6F40E518DB}., Model Release: no

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid, medicul Valeriu Gheorghiță, a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit și despre serul produs de AstraZeneca.

Potrivit informațiilor oficiale, în România s-au înregistrat până acum 7 cazuri de tromboze la persoane vaccinate împotriva COVID-19, dintre care 3 raportate la vaccinul AstraZeneca și 4 la Pfizer, dar nu s-a stabilit o legătură cu vaccinul, iar alte două cazuri sunt în investigare.

Cu toate acestea, medicul Gheorghiță a declarat că „În România nu au fost confirmate cazuri de tromboză asociate cu vaccinul, sunt cazuri extrem de rare”.

Acesta a declarat că așteaptă astăzi noi recomandări după ce se încheie ședința Comitetului de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului despre vaccinul părodus de Astra Zeneca

„Ne așteptăm la modificarea recomandărilor din prospect, este posibil ca vaccinul să nu fie recomandat persoanelor cu risc de a dezvolta reacții trombotice”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, potrivit hotnews.ro.

Reamintim că un înalt oficial al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a afirmat astăzi că „este clar că există o legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău