Românii se vor putea vaccina anti-covid direct în mașină. Anunțul medicului Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a anunțat astăzi că din 15 martie românii se vor putea înscrie pe liste de așteptare pentru etapa a treia. În luna martie în România ar trebui să ajungă peste 2,5 milioane de doze.

Vorbim de populația activă, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care se va putea vaccina cu oricare dintre cele trei seruri aprobate: Pfizer, Moderna și AstraZenecca.

Potrivit medicului Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în luna martie în România ar trebui să ajungă peste 2,5 milioane de doze.

Pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare mai rapid decât în prezent, acesta a anunțat că vor fi înființate și centre de tip drive thru. Asta înseamnă că românii se vor vaccina direct în mașină.

”Centrele de tip ‘drive thru’ (…) sunt prevăzute pentru etapa a treia. În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip ‘drive thru’, pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Știrilor Pro TV.

Astfel de centre funcționează deja în SUA încă de anul trecut.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău