Beatrice Mahler, semnal de alarmă privind tulpina britanică de COVID: „Dacă nu vom diagnostica și izola cazurile, ne așteaptă un val de infecție greu de manageriat”

Diagnosticarea și izolarea pacienților confirmați cu noua tulpină britanică de Covid ne poate feri de o explozie a numărului de cazuri, atrage atenția Beatrice Mahler, directorul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti. Medicul spune că, cel mai probabil, ne confruntăm cu „o transmitere comunitară” a noii tulpini în România, iar măsurile de prevenție, dar și vaccinarea reprezintă singurele arme împotriva pandemiei.

„În acest moment, nu știm câți dintre cei internați au noua tulpină, probabil că mulți, pentru că transmiterea comunitară este și în România. Din ce am văzut din declarațiile care s-au făcut în Marea Britanie, numărul de persoane care au nevoie de spitalizare este crescut”, a declarat Beatrice Mahler, directorul Institutului ”Marius Nasta”, pentru Libertatea.

Pneumologul susține că mai îngrijorătoare i se pare declarația premierului britanic, Boris Johnson, care a spus vineri că noua tulpină „poate fi legată de un grad mai mare de mortalitate”.

Citeşte întreaga ştire: Beatrice Mahler, semnal de alarmă privind tulpina britanică de COVID: „Dacă nu vom diagnostica și izola cazurile, ne așteaptă un val de infecție greu de manageriat”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău