fbpx

185044-valea-prahovei.jpg

Valea Prahovei încearcă răbdarea multor șoferi în zilele de weekend, însă pe întreg cuprinsul județului se află locuri pe care nu ar trebui să le trecem cu vederea. Așa că, punem pe listă 10 locuri unde merită să vă opriți.

Podgoriile de pe Dealu Mare

podgoriile dm.jpg

Județul Prahova este renumit pentru vinurile pe care le produce. Podgoriile de pe Dealu Mare, numite și ”Patria Vinurilor”, sunt celebre. De asemenea, un loc la fel de interesant este și Valea Călugareasca din județ. Aici veți descoperi povești din strămoși despre această îndeletnicire la Crama-muzeu 1777. Se află în satul Valea Largă, la numărul 80.

Barajul Măneciu

lac_maneciu.jpg

Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice în Prahova este Barajul Măneciu. Cu un peisaj fantastic al Munților Ciucaș, barajul atrage turiști nu doar pentru a admira peisajul, dar și pentru a se relaxa la o partidă de pescuit sau o plimbare cu barca.

Muzeul Conacul Bellu

Bellu_carusel.jpg

Conacul Bellu este în Urlați, pe strada Orzoaia de Sus la numărul 12. Conacul, reprezentativ pentru arhitectura românească, a aparținut familiei Bellu. Muzeul Memorial Alexandru Bellu păstrează piese de mobilier, ce au aparținut familiei, straie populare, picturi originale, fotografii, aparate foto, veselă și cufere vechi. 

Valea Prahovei

Valea Prahovei este una dintre destinațiile favorite ale românilor la sfârșit de săptămână. Renumita vale, ce include stațiunile Sinaia, Bușteni, Azuga, Cheia, Breaza, Pârâul Rece, Slănic Prahova, Predeal, Poiana Brașov și Râșnov, se întinde pe două județe: Prahova și Brașov.

Muzeul Sării

muzeu sare.jpg

Muzeul Sării din Slănic Prahova a fost amenajat în Casa Cămărăsiei, o clădire construită în secolul al XVIII-lea, fosta reședință a funcționarului care colecta taxele pe sare.

Casa Memorială Nicolae Grigorescu

muzeul.jpg

Pentru cei  pasionați de pictură și trecut, nu ratați o vizită în Casa Memorială Nicolae Grigorescu. Se afla în Câmpina și este locul în care pictorul și-a trăit ultimii ani din viață.

Stațiunea Slănic Prahova

Slănic Prahova se află la numai 100 de kilometri distanță de București. Autoritățile au amenajat aici un ștrand modern, chiar lângă muntele de sare. Astfel vă puteți bucura de o soare și o baie în ștrandul cu ape minerale. Stațiunea Slănic Prahova deține a doua salină ca mărime din Europa, iar mina de sare se desfășoară pe o suprafață de peste 50.000 de metri pătrați.

Parcul Natural Munții Bucegi

Bucegi-12.jpg

Oaza de verdeață a județului Prahova este, cu siguranță, Parcul Natural Munții Bucegi. Este un loc încă sălbatic, unde puteți întâlni ursul brun, capra neagră, acvila de munte sau vă puteți bucura de piesaje extraordinare. Traseele montane au marcaje corespunzătoare, iar unele dintre ele pot fi parcurse tot timpul anului.

Valea Doftanei

Poate chiar mai frumoasă decât Valea Prahovei, Valea Doftanei impresionează prin sălbăticia sa naturală. Cheile Doftanei sunt un punct de atracție pentru cei mai mulți turiști care ajung aici. Tot în zonă, este și Rezervația Glodeasa, unde puteți admira copaci cu vârste venerabile de 300 de ani. Lacul Păltinoasa pare perfect pentru un picnic în familie, in aer curat.

Castelele Peleș și Pelișor

terasa-sud-castel-peles.png

Castelele Peleș și Pelișor sunt unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din Valea Prahovei. Castelul Peleș, ridicat în secolulu XIX, se numără printre cele mai frumoase construcții din Europa, dar și prima care a fost iluminată electric. Pe același domeniu se află și Castelul Pelișor, construit tot din inițiativa Regelui Carol I pentru principii moștenitori Ferdinand și Maria. Acest castel este singurul din România în stil Art Nouveau.

citește mai multe pe ideipentruvacanta.ro

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg