Lupusul eritematos sistemic (LES) este o boală cronică ce se manifestă prin inflamaţie, durere şi leziuni ale ţesuturilor din întregul organism. Lupusul este o boală autoimună, în care sistemul imunitar al bolnavului nu reuşeşte să facă diferenţa între ţesuturile proprii şi intruşi, atacându-le.

Lupusul eritematos sistemic este o boală inflamatorie cronică, o formă de tuberculoză cutanată (o boală de colagen) depistată, de regulă, cu mare întârziere (chiar dacă prezintă ca semne caracteristice leziunile roşietice, congestive, în formă de fluture), dar care evoluează apoi spre ulceraţii extinse, distructive şi mutilante, localizate la nivelul feței (pe obraji, de o parte şi de altă a nasului) sau a capului.

Boala afectează în egală măsură arterele mici din întregul organism (în special din rinichi, ficat şi inimă), muşchii şi sistemul nervos central, iar dacă nu este tratată corespunzător şi la timp, poate avea prognostic rezervat. Afecțiunea este mai frecvent întâlnită în rândul femeilor tinere

Tipuri de lupus

Lupusul eritematos are două forme:

- lupus eritematos discoid: are o formă strict cutanată și este frecvent localizată la nivelul feței;

- lupus eritematos sistemic (LES): este o formă mai gravă care nu afectează doar pielea, ci și organele interne (creierul, rinichii, sistemul digestiv, structurile vasculare etc.) Simptomele LES includ oboseală, dureri articulare și erupții cutanate, fiind cea mai frecventă și severă formă a acestei boli.

Lupusul eritematos poate afecta nu doar fața, ci și pielea capului, gâtul, dosul palmelor și toate zonele corpului expuse radiațiilor ultraviolete.

Lupusul este o boală complexă și imprevizibilă, cu perioade în care simptomele nu sunt foarte evidente şi perioade când simptomele izbucnesc brusc şi devin tot mai severe. În unele cazuri, lupusul poate intra în remisiune, situaţie în care simptomele se pot ameliora pentru o anumită perioada de timp. Cu toate acestea, remisiunea completă nu este caracteristică.

În prezent nu există nici un tratament curativ pentru lupus, ci doar tratamente naturiste care pot ameliora simptomele bolii!

Tratamente naturiste pentru lupus - cură cu semințe de in

Se consumă seara, pe stomacul gol, 2 linguri de seminţe de în, mestecate bine. Odată ajunse în stomac, acestea absorb mult lichid şi formează un bol, care va curăța întreg tubul digestiv şi va împinge toate materiile reziduale din intestin.

Urmat zilnic, vreme de 15 zile, acest tratament este un excelent mijloc de dezintoxicare pentru întreg organismul, motiv pentru care este folosit în boli de piele, cum ar fii acneea, alergia, psoriazisul, anumite forme de lupus. Folosiţi pentru prepararea salatelor de crudităţi uleiul din seminţe de în, care este o sursă excelenţă de acizi graşi omega-3. Grăsimile omega-3 au un rol protector împotriva bolilor autoimune.

Tratamente naturiste pentru lupus - cură cu coada-calului

Se administrează 1 linguriţă de pulbere de coada-calului, de 4 ori pe zi, în cură de 21 de zile. După o pauză de 10 zile, cura se va repeta. Pulberea se păstrează 5 minute sub limbă, apoi se înghite cu puţină apă sau ceai. Siliciul, conţinut din belşug de coadă-calului este un mineral esenţial în producerea colagenului (care este un „adeziv corporal” ce menţine unite ţesuturile musculare şi pielea). S-a constatat că aportul mărit de siliciu obţinut prin administrarea sistematică de coadă-calului (4 grame de pulbere pe zi) este un adjuvant bun în terapia acestei boli.

Tratamente naturiste pentru lupus - cură cu tinctură de lemn-dulce

Se administrează 1 linguriţă de tinctură de 4 ori pe zi, în diluție cu puţină apă sau ceai. Cura durează 21 de zile, cu 10 zile de pauză, după care se poate repeta. Plantă stimulează producerea de către corp a cortizonului natural, reducând astfel inflamația ţesuturilor, ceea ce justifică şi utilizarea sa în lupusul eritematos, ca tratament de sine stătător sau ca adjuvant.

 

 

sursa: clicksanatate.ro

 

 

 

Național
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Epidemia de rujeolă se extinde

400 de noi cazuri de rujeolă, numai în ultima lună. Jumătate dintre ele au fost înregistrate în judeţul Braşov. Numărul total al îmbolnăvirilor se apropie astfel de 10.000 de cazuri. 400 de cazuri...