Africa ne este adusă aproape, în aceste zile, de către Cristi Minculescu, ghidul montan prahovean aflat într-o expediție în Tanzania. După zborul îndelungat, n-a avut prea mult timp de odihnă, așa că a pornit la drum și a ajuns la prima tabără, la aproape 3000 de metri. O zi din care Cristi ne oferă informații prețioase, în jurnalul său din Kilimanjaro.
„Am dormit tun toată noaptea. La 07.00, soneria telefonului mi-a întrerupt somnul. Cobor repede în sala de mese a hotelului unde, în scurt timp, apar și ceilalți. Micul dejun este pregătit deja. Pe lângă gemuri, ouă și cârnați, avem și banane prăjite sau cartofi dulci.
La 09.00 eliberăm camerele și ne pregătim să ne îmbarcăm în microbuzul care ne va duce până la Cota 1500m, la intrarea în Parcul Național Kilimanjaro, pe ruta Machame sau Whiskey. Este considerat cel mai frumos traseu de ascensiune al muntelui Kilimanjaro, pe care, conform statisticilor, anual, peste 30.000 de oameni din toată lumea îl urcă.
Am ceva probleme cu telefonul. Se descarcă mult prea repede, bateria externă e și ea „moartă“. Mă liniștește ghidul local, care îmi spune că se rezolvă, când vom ajunge la prima tabără… Hmmm, sper să mă țină, totuși, să fac câteva poze. Dacă nu, mă bazez pe coechipierii mei de drumeție.
Străbatem orășelul Moshi, situat la o altitudine de 800m, la poalele Masivului Kilimanjaro, de unde pornesc aproape toate expediţiile către Vârful Uhuru, „acoperişul“ Africii. Este destul de animat și ne oferă o imagine „mozaic“. Vedem oameni dornici de muncă, dar și pe alții care par obosiți încă din naștere… Peste tot sunt tuk-tuk-uri, motociclete și camioane. Oprim la un market de unde ne facem ultimele cumpărături pentru expediție. Noi, turiștii, „pata de culoare“, suntem asaltați de vânzătorii ambulanți cu diverse chilipiruri inscripționate cu Kilimanjaro.
Am rămas impresionat de agricultura din jurul orașului. Peste tot sunt câmpuri cu porumb, mazăre, livezi de banane.
Citește continuarea pe www.vacanta-ta.ro.