- Publicitate -

8 motive pentru care se poate usca tușul de imprimantă

Există numeroase modalități care pot fi folosite pentru a rezolva problemele de uscare a cernelii de imprimante, în cazul în care acestea nu sunt folosite frecvent sau sunt lăsate nesigilate pentru o perioadă lungă de timp după ce au fost folosite o dată. Ca urmare, o imprimantă se poate înfunda cu ușurință și poate crea cele mai proaste pagini tipărite.

- Publicitate -

Cu toate acestea, am găsit principalele motive pentru care aceste tușuri se usucă, împreună cu cele mai bune soluții pentru a le menține proaspete.

Iată care sunt principalele motive care fac ca cernelurile de imprimantă să se usuce. În plus, am definit și soluțiile și beneficiile lor perfecte în rubricile principale de mai jos.

1. Lipsa de utilizare

Motivul de baza pentru care o imprimanta multifunctionala se usucă este lipsa de utilizare și nu curățarea regulată. Atunci când aceste imprimante nu sunt folosite frecvent, cernelurile din ele care sunt expuse la aer încep să se usuce.

- Publicitate -

Deoarece după ce cernelurile sunt expuse la aer, acestea încep să se evapore din cartușele principale. Ca urmare, astfel de cerneluri uscate sunt blocate în capetele de imprimare și se înfundă, ceea ce împiedică toate sarcinile de imprimare pe mai multe materiale.

2. Temperatura și umiditatea

Temperaturile extreme și umiditatea pot provoca, de asemenea, uscarea cernelii din imprimante. Temperaturile ridicate pot face ca cerneala să se dilate și să blocheze capul de imprimare, în timp ce umiditatea scăzută poate face ca cerneala să se usuce și să devină groasă și vâscoasă.

Prin urmare, aceste cerneluri trebuie să fie păstrate în cel mai bun mediu posibil, în cazul în care doriți să evitați să se usuce.

- Publicitate -

3. Designul cartușului

Unele cartușe pentru o imprimantă multifuncțională sunt concepute pentru a fi utilizate pentru o anumită perioadă de timp și vor înceta să mai funcționeze după această perioadă. Componentele interne, cum ar fi capul de imprimare și canalele de cerneală, se pot, de asemenea, usca.

Nu contează că ar trebui să alegeți cele mai mari cartușe de cerneală pentru a preveni uscarea acestora. Așadar, asigurați-vă că le păstrați în anumite locuri pentru cele mai bune și mai precise sarcini de economisire a cernelii.

4. Cartușele nesigilate

În cazul în care cartușele nu sunt sigilate corespunzător, aerul poate pătrunde în interior și poate cauza uscarea cernelii. Acest lucru se poate întâmpla dacă cartușele sunt lăsate deschise sau dacă sigiliile de pe cartușe sunt deteriorate.

- Publicitate -

Asigurați-vă că vă cumpărați cartușe de cerneală sau tonere pentru imprimante de cea mai bună marcă. Puteți achiziționa cu ușurință aceste cartușe pure fabricate de companii din magazinele de marcă care vă vor oferi, de asemenea, asigurarea produselor lor și asistență în utilizarea acestor cerneluri speciale.

5. Utilizarea cartușelor de la terți

Uneori, utilizarea cartușelor de la terți poate cauza uscarea cernelii, acest lucru se datorează faptului că cartușele de la terți nu sunt întotdeauna fabricate la aceleași standarde ca și cartușele originale și este posibil să nu fi fost concepute pentru a funcționa cu anumite imprimante.

Odată ce un cartuș este folosit, ar fi perfect să folosiți numai cartușe similare pentru acest proces de imprimare. Ca urmare, aceste particule de cerneală nu se vor usca în interiorul capetelor de imprimare și puteți utiliza cu ușurință astfel de cerneluri pentru o perioadă lungă de timp.

- Publicitate -

7. Cartușele de cerneală expirate

Fiecare cartuș de cerneală are o anumită limită de timp care permite utilizatorilor să folosească aceste cerneluri doar pentru acea perioadă. După această perioadă limitată, cerneala din capetele de imprimare începe să se degradeze și nu mai poate fi utilizată pentru nicio sarcină de imprimare.

Prin urmare, pe măsură ce trece timpul, aceste cerneluri se evaporă odată cu ele și apoi se usucă complet. Acest lucru poate cauza numeroase probleme de imprimare, cum ar fi înfundarea capetelor de imprimare și alte probleme legate de cerneală.

8. Utilizarea caloriferelor

Caloriferele sunt un alt motiv major care permite uscarea rapidă a acestor cerneluri. Acestea funcționează la fel ca lumina soarelui prin evaporarea acestor particule de cerneală și apoi prin extinderea dimensiunii cartușului.

- Publicitate -

Prin urmare, este important să țineți aceste cartușe de cerneală departe de toate regiunile calde și reci, plasându-le într-un loc cu o temperatură blândă. În acest fel, puteți preveni cu ușurință uscarea lor.

(P)

David Mihalache
David Mihalachehttps://www.observatorulph.ro/
David Mihalache este absolventul Facultății de Informatică din cadrul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, iar din 2021 face parte din echipa Observatorul Prahovean. În afară de activitatea desfășurată în zona IT a ziarului, David semnează și articole din domenii precum tehnică și știință sau sport.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Vreme capricioasă în Prahova. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. La Ploiești temperaturile maxime se vor situa între 11... 14 grade...

Iordania pe cont propriu în 2023: negocieri, obiceiuri, cultură și concepții de viață

Iordania este o lume aparte, o lume pe care am descoperit-o pas cu pas, încă de la primul schimb de vorbe cu taximetristul care...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Vreme capricioasă în Prahova. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. La Ploiești temperaturile maxime se vor situa între 11... 14 grade...

Iordania pe cont propriu în 2023: negocieri, obiceiuri, cultură și concepții de viață

Iordania este o lume aparte, o lume pe care am descoperit-o pas cu pas, încă de la primul schimb de vorbe cu taximetristul care...

În Salina Slănic, locul cu cel mai pur aer de pe planetă, se coboară cu aceleași microbuze jalnice. De 9 ani se încearcă refacerea...

Vremea plăcută din weekend i-a scos din case pe oameni, mulți alegând ca variantă de petrecere a timpului, una dintre cele mai populare saline...

Care sunt firmele care vor să construiască variantele ocolitoare de la Azuga – Bușteni

Pentru centurile ocolitoare de la Azuga - Bușteni au fost depuse oferte din partea a două asocieri de firme din România, Bulgaria și Turcia....

Mărturia ploieșteanului implicat în accidentul în lanț de pe autostrada M1 din Ungaria: ”Ne-am trezit în infern!”

Observatorul Prahovean publică, în exclusivitate, mărturia unui ploieștean care a fost implicat în accidentul în lanț petrecut sâmbătă pe autostrada M1 din Ungaria. Acesta...
Emisiuni
- Publicitate -