- Publicitate -

8 motive pentru care se poate usca tușul de imprimantă

Data:

Distribuie articolul:

Există numeroase modalități care pot fi folosite pentru a rezolva problemele de uscare a cernelii de imprimante, în cazul în care acestea nu sunt folosite frecvent sau sunt lăsate nesigilate pentru o perioadă lungă de timp după ce au fost folosite o dată. Ca urmare, o imprimantă se poate înfunda cu ușurință și poate crea cele mai proaste pagini tipărite.

- Publicitate -

Cu toate acestea, am găsit principalele motive pentru care aceste tușuri se usucă, împreună cu cele mai bune soluții pentru a le menține proaspete.

Iată care sunt principalele motive care fac ca cernelurile de imprimantă să se usuce. În plus, am definit și soluțiile și beneficiile lor perfecte în rubricile principale de mai jos.

1. Lipsa de utilizare

Motivul de baza pentru care o imprimanta multifunctionala se usucă este lipsa de utilizare și nu curățarea regulată. Atunci când aceste imprimante nu sunt folosite frecvent, cernelurile din ele care sunt expuse la aer încep să se usuce.

- Publicitate -

Deoarece după ce cernelurile sunt expuse la aer, acestea încep să se evapore din cartușele principale. Ca urmare, astfel de cerneluri uscate sunt blocate în capetele de imprimare și se înfundă, ceea ce împiedică toate sarcinile de imprimare pe mai multe materiale.

2. Temperatura și umiditatea

Temperaturile extreme și umiditatea pot provoca, de asemenea, uscarea cernelii din imprimante. Temperaturile ridicate pot face ca cerneala să se dilate și să blocheze capul de imprimare, în timp ce umiditatea scăzută poate face ca cerneala să se usuce și să devină groasă și vâscoasă.

Prin urmare, aceste cerneluri trebuie să fie păstrate în cel mai bun mediu posibil, în cazul în care doriți să evitați să se usuce.

- Publicitate -

3. Designul cartușului

Unele cartușe pentru o imprimantă multifuncțională sunt concepute pentru a fi utilizate pentru o anumită perioadă de timp și vor înceta să mai funcționeze după această perioadă. Componentele interne, cum ar fi capul de imprimare și canalele de cerneală, se pot, de asemenea, usca.

Nu contează că ar trebui să alegeți cele mai mari cartușe de cerneală pentru a preveni uscarea acestora. Așadar, asigurați-vă că le păstrați în anumite locuri pentru cele mai bune și mai precise sarcini de economisire a cernelii.

4. Cartușele nesigilate

În cazul în care cartușele nu sunt sigilate corespunzător, aerul poate pătrunde în interior și poate cauza uscarea cernelii. Acest lucru se poate întâmpla dacă cartușele sunt lăsate deschise sau dacă sigiliile de pe cartușe sunt deteriorate.

- Publicitate -

Asigurați-vă că vă cumpărați cartușe de cerneală sau tonere pentru imprimante de cea mai bună marcă. Puteți achiziționa cu ușurință aceste cartușe pure fabricate de companii din magazinele de marcă care vă vor oferi, de asemenea, asigurarea produselor lor și asistență în utilizarea acestor cerneluri speciale.

5. Utilizarea cartușelor de la terți

Uneori, utilizarea cartușelor de la terți poate cauza uscarea cernelii, acest lucru se datorează faptului că cartușele de la terți nu sunt întotdeauna fabricate la aceleași standarde ca și cartușele originale și este posibil să nu fi fost concepute pentru a funcționa cu anumite imprimante.

Odată ce un cartuș este folosit, ar fi perfect să folosiți numai cartușe similare pentru acest proces de imprimare. Ca urmare, aceste particule de cerneală nu se vor usca în interiorul capetelor de imprimare și puteți utiliza cu ușurință astfel de cerneluri pentru o perioadă lungă de timp.

- Publicitate -

7. Cartușele de cerneală expirate

Fiecare cartuș de cerneală are o anumită limită de timp care permite utilizatorilor să folosească aceste cerneluri doar pentru acea perioadă. După această perioadă limitată, cerneala din capetele de imprimare începe să se degradeze și nu mai poate fi utilizată pentru nicio sarcină de imprimare.

Prin urmare, pe măsură ce trece timpul, aceste cerneluri se evaporă odată cu ele și apoi se usucă complet. Acest lucru poate cauza numeroase probleme de imprimare, cum ar fi înfundarea capetelor de imprimare și alte probleme legate de cerneală.

8. Utilizarea caloriferelor

Caloriferele sunt un alt motiv major care permite uscarea rapidă a acestor cerneluri. Acestea funcționează la fel ca lumina soarelui prin evaporarea acestor particule de cerneală și apoi prin extinderea dimensiunii cartușului.

- Publicitate -

Prin urmare, este important să țineți aceste cartușe de cerneală departe de toate regiunile calde și reci, plasându-le într-un loc cu o temperatură blândă. În acest fel, puteți preveni cu ușurință uscarea lor.

(P)

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Exclusiv

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -