Până acum puțin vreme pentru mine Iordania era similar cu Petra. Îmi doream să ajung acolo doar pentru Petra. Atunci când am reușit însă să concretizăm dorința, adică în vara anului trecut când am luat biletele de avion București – Aqaba, a trebuit să gândim un traseu pentru mai multe zile. Și, tot săpând pe forumuri, am dat de tururile în deșertul Wadi Rum. Nici nu mi-am închipuit atunci că, din toată aventura Iordania, punctul culminant va fi reprezentat de cu totul altceva decât Petra. În final însă așa a fost: două zile și o noapte în deșert au fost, până acum, experiența vieții.
Pentru turul în deșert am contactat mai multe agenții pentru a ne face ofertă de preț și condiții. Știam clar ce vrem: o experiență cât mai aproape de autentic despre ce înseamnă viața în deșert.
Timp de săptămâni întregi am purtat discuții în paralel cu mai multe tabere care ofereau cazare și organizau tururi. Ce a făcut într-un final diferența? Modul în care cei de la Wild Wadi Rum au răspuns întrebărilor mele și, nu în ultimul rând prețul: 60 JD de persoană (cam 85 de dolari) pentru două zile și o noapte în deșert, preț care a avut inclusă cazarea, trei mese (cină, mic dejun și prânz), plimbarea cu jeep-ul în deșert, sandboarding, ghidul local și o oră plimbare cu cămila. Asta în teorie…
Ce a inclus într-un final? Salman Zalabiyah de la Wild Wadi Rum, cu care am vorbit în toată această perioadă, a fost cel care a făcut posibil totul, a fost cel care, după ce Wizz Air ne-a anulat zborurile inițiale, ne-a ajutat să devansăm tot programul și să-l reconfigurăm, ne-a aranjat toate tranferurile cu taxiul între aeroport, deșert, Petra și Aqaba și, nu în ultimul rând, a avut grijă să avem pe parcursul turului, cel mai bun ghid în deșert, pe Eid, tatăl său, un beduin adevărat născut și crescut într-un cort din deșertul Wadi Rum.
Citește continuarea pe www.vacanta-ta.ro.