- Publicitate -

Pățania unui cuplu de turiști care s-a trezit cu zborurile spre Mauritius anulate la Turkish Airlines dintr-o „eroare de sistem”

Ne-am obșinuit cu reclamațiile împotriva companiilor low-cost Wizz Air, Ryanair și recent defuncta Blueair. Întotdeauna s-a considerat că la companiile de linie, cu tradiție, erorile nu au loc, și respectul pentru pasageri este pe primul loc. Asta până la proba contrarie…

Dacă la Wizz sau la Ryan poți risca să pierzi un bilet de avion pe care ai dat 100 de lei sau 100 de euro, cum te simți când riști să pierzi un bilet de 660 de euro dintr-o „eroare de sistem”. Ce gust mai are vacanța exotică în Mauritius, planificată din timp dacă, o lună de zile, experimentezi incertitudinea vacanței pentru că zborul rezervat și achitat se tot modifică și se anulează segmente?

Pentru o clarificare a situației menționăm faptul că zborul București – Mauritius este format din două segmente de zbor: București – Istanbul și Istanbul – Port Louis (Mauritius). Pentru aceste zboruri au existat două rezervări separate, una de 630 de euro și alta de 660 de euro.

Cum a început povestea: anularea primului segment de zbor

Aventura unui cuplu din București începe în momentul în care aceștia aleg sa cumpere două bilete la compania Turkish Airlines cu destinația insula Mauritius pentru luna decembrie 2022. Biletele au fost achiziționate în luna mai, și au costat 660€, respectiv 630€, fiecare achiziționat pe câte o rezervare.

Până la data plecării, zborurile, compuse din două segmente, București – Istanbul, Istanbul – Port Louis, au suferit diferite modificări orare minore.

Pe 15 noiembrie, cu o lună înainte de zbor, aceștia primesc primul semn de distres acut: anularea segmentului de zbor București – Istanbul. Până atunci experimentaseră doar mici schimbări de ore.

Nimic suspect, aceștia aleg varianta schimbării acelui segment împreună cu celalalte, la final rezultând patru zboruri și totul în regulă.

Din întâmplare, cu 7 zile înainte de zbor, cuplul descoperă că le-a dispărut din sistemul companiei câte un segment de zbor pe fiecare rezervare separat făcută. Nu pot înțelege cum s-a întâmplat acest lucru deoarece, împreună, verificaseră de două ori toate zborurile.

Efectiv, segmentul de zbor nu mai apărea pe rezervările făcute și plătite și aceștia încep să se întrebe dacă este totul în regula și dacă mai ajung la destinația finală.

Cuplul contactează call centerul din România și este îndrumat să deschidă ticket de feedback pe site-ul companiei, fiind informat că, cel mai probabil, aceasta este o eroare de sistem.

Urmează o săptămâna de incertitudine, foarte mulți nervi și stres.

La call center nu există superior și la departamentul de feedback nu se comunică decât prin email

La secțiunea feedback, clienții sunt informați că vor primi un răspuns în maxim 7 zile de la data deschiderii ticketului de feedback. Dacă problema este urgentă și zborul este în mai puțin de 24h, aceștia trebuie să sune în call center pentru a rezolva problema. În acest moment până la data zborului, pentru cuplu mai rămân doar 5 zile. Aceștia deschid două tickete de feedback, unul pentru fiecare rezervare.

Considerând neacceptabil să nu primească un răspuns și să stea cu grija faptului dacă zboară sau nu, având deja rezervate cazările și dorind să rezerve și o mașină, aceștia decid să sune, de data asta la call center-ul din Turcia.

Acolo se izbesc de același răspuns și lipsă de ajutor: „Vă rugăm așteptați, am urgentat feedbackul, veți primi un e-mail de la departamentul de feedback”. Situația se repetă zilnic până cu 24h înainte de zbor.

Conform site-ului oficial, intrând în cele 24 de ore, aceștia ar fi trebuit să sune la call center și problema să se rezolve telefonic. În schimb, aceștia retrăiesc stresul și primesc același răspuns: „Vă rugăm așteptați, am urgentat feedbackul, veți primi un e-mail”.

Nervoși pe situație, cuplul cere să discute cu un superior sau cineva din departamentul de feedback. Răspunsul primit este uluitor, nu există un superior și cei din departamentul de feedback nu pot fi contactați telefonic, ci lucrează doar cu email. Toată discuția este înregistrată și ulterior aceștia cer toate discuțiile telefonice pentru a servi drept dovezi.

Sistemul de rezervări le joacă feste chiar și cu mai puțin de 24 de ore înaintea plecării

Cu 16 ore înainte de zbor, cuplul observă că reapare segmentul dispărut pe una din rezervări dar check-in-ul online este blocat, ceea ce ridică alte semne de întrebare și din nou incertitudine.

Abia cu 2 ore înainte de zbor, aceștia primesc email că a fost detectată o „eroare de sistem” și că a fost nevoie să fie refăcut ticketul de zbor. Însă, în continuare check-in-ul online nu era posibil pe acea rezervare iar segmentul de zbor tot nu apărea pe cealaltă rezervare.

Ajunși în aeroport la biroul de check-in, rezervarea cu check-in-ul blocat se rezolvă dar sunt nevoiți să aștepte rezolvarea celeilalte. Legat de rezervarea problematică, aceștia nu primesc nici un email, nici scuze nici nimic.

Cu doar 45 min înainte de zbor, aceștia reușesc în sfârșit sa aibă ambele bilete complete (patru segmente de zbor în total) și ok-ul pentru zbor. Au fost însă nevoiți să alerge între ghișeul de check-in, predare bagaje, filtrul de control, control documente și poarta de îmbarcare. Este normal ca o vacanță să înceapă în acest fel?

Zici Turkish Airlines și te aștepți ca orientarea spre pasager să fie la cote înalte. Te aștepți ca sistemul lor de rezervări să fie mult peste cel al companiilor low-cost și, nu în cele din urmă, te aștepți ca pasagerii Turkish să fie tratați cu respect demn de numele companiei aeriene. Iată însă că lucrurile nu stau chiar așa…

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Motivul pentru care întârzie transmiterea cupoanelor de pensie online. Explicația Casei Județene de Pensii Prahova

Pensionarii care au optat să primească online cupoanele de pensie au constatat, în luna ianuarie, că acest lucru nu a mai avut loc. Casa...

IKEA recheamă pentru reparații oglinzile LETTAN

IKEA recheamă oglinzile LETTAN deoarece unele dintre accesoriile de fixare a acestora pe perete s-au rupt în ultima vreme. Reprezentanții magazinului le recomandă insistent tuturor...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Cezar, „The voice”, alături de copiii talentați care provin din medii defavorizate. „Nu vând iluzii! Dacă un copil are potențial, îi sunt alături, dar...

Este unul dintre primii 5 contratenori ai lumii și singurul din România. Vocea sa inconfundabilă impresionează. Artistul ploieștean, Cezar „The voice” Ouatu a avut...

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -