- Publicitate -

Vine minivacanţa de 24 ianuarie. Cum poți scăpa de blocajele de pe DN 1 – Valea Prahovei?

Deși, de fiecare dată când vine vorba de sărbători și vacanțe, toate scenariile se repetă, nimeni nu pare interesat să ia anumite măsuri, să procedeze altfel.

E de acum bine cunoscut mersul lucrurilor: Vine vacanța (sau minivacanța). Că e de 1 decembrie, de Crăciun, de Revelion sau de 24 ianuarie, nici nu mai contează. Odată cu debutul acesteia, se formează binecunoscutele cozi și blocaje de pe Valea Prahovei. La debutul vacanțelor presa centrală are atenția ațintită spre noi. Toți reporterii, de la toate televiziunile, merg pe DN1 să transmită live blocajele de pe acest drum. Apoi, pe parcursul zilei și, eventual și în ziua următoare, imaginile sunt reluate parcă la nesfârșit.

La fel se întâmplă și la întoarcerea din vacanțe: Încă din dimineața ultimei zile de vacanță, imaginile cu deja celebrele „blocaje de pe Valea Prahovei” inundă spațiul televiziunilor.

Deși se știe, deși asta se întâmplă mereu, parcă nimeni nu se învață minte. Sau, parcă toată lumea este masochistă, altfel nu-mi explic.

Există alternative în aceste perioade. Alternative pe care, dacă măcar o parte din cei angajați în aceste blocaje le-ar lua în calcul, poate s-ar circula mai degajat. Sau măcar nu ar mai veni la fiecare sărbătoare toate televiziunile să transmită haosul din trafic de pe Valea Prahovei.

Alternativa 1: trenul

Deși unii nu sunt familiarizați cu acest mijloc de transport, trenul reprezintvă o alternativă mai mult decât viabilă, pentru un drum „la munte”. În caz că nu știați, între Gara de Nord și stațiunile de pe Valea Prahovei, există în jur de 20 de trenuri pe zi. Cu bilete luate din timp online, în mod sigur veți ajunge mult mai repede și mult mai puțin stresați la destinație.

E adevărat, este mai facil să trântești în mașină toate trolerele și, eventual, echipamentul de schi, decât să le cari la gară și apoi să le urci în tren și apoi să le dai jos din tren și să le cari până la cazare. Dar, dacă ai mai puține bagaje (și mulți din cei care pleacă în aceste mini-vacanțe au bagaje reduse), poți lua în calcul drumul cu trenul.

În minivacanța de 1 decembrie, o colegă, plecată cu trenul la munte, a trimis fotografiile cu blocajele de pe DN1 văzute din tren.

Puteau fi mult reduse dacă ar fi fost mai mulți care ar fi ales ce a ales ea.

Alternativa 2: decalarea vacanței cu o zi și/sau plecarea la drum la ore „nerezonabile”

Deși pare ciudat, decalarea vacanței este o soluție pentru a evita traficul, deși, pe Valea Prahovei, este trafic tot timpul.

Să luăm ca exemplu mini-vacanța care vine pe 24 ianuarie. Se leagă weekendul 22-23, cu ziua de luni, 24 ianuarie. Pe 25 lumea se întoarce la serviciu.

Dacă se ia o zi de concediu pe 25 ianuarie și se pleacă spre stațiunile de pe Valea Prahovei la ora 23:00, vineri, pe 21 ianuarie sau sâmbătă dimineață, pe 22 ianuarie, la ora 04:00 A.M., atunci sigur, cel care va face această alegere, nu va sta blocat în trafic.

De asemenea, dacă se va pleca pe 24 ianuarie din stațiune la ora 23:00-23:30, în mod sigur nu va mai fi niciun blocaj pe DN1.

E adevărat, mișcarea implică un disconfort major. A pleca la 4 dimineața nu este la îndemâna oricui. Dar a face 6-7-8 ore între Ploiești și Bran sau Brașov este?

Alternativa 3: schimbarea destinației

Deși este consacrată ca destinație de vacanță, și mai ales de mini-vacanță, pentru locuitorii din zona de centru-sud-est a țării, nu numai Valea Prahovei există.

Nu o dată am povestit despre Valea Doftanei, dar, având în vedere că o mare parte a drumului este comun, este riscant și cu Valea Doftanei. În plus, iarna, pe Valea Doftanei nu prea ai ce face.

Dacă vrei să îmbini destinația de vacanță cu un city-break, o poți lua ușor spre Moldova. În mod sigur, din Ploiești, de exemplu, vei ajunge mai repede decât în Poiana Brașov la început de mini-vacanță.

Piatra-Neamț, de exemplu, este o alternativă de mini-vacanță. Și nu ai motive să zici că nu, ai și unde să schiezi.

Drumul până acolo este liber… mai mult decât liber. De 1 decembrie, când colega mea a plecat cu trenul pe Valea Prahovei, eu am fost cu mașina în Moldova. Ea trimitea fotografii cu DN1 blocat, eu pe Focșani – Bacău, abia întâlneam câteva mașini. Deci nu numai Valea Prahovei poate fi luată în calcul pentru vacanțe.

Cam acestea ar fi soluțiile alternative în afară de cea mai sigură: statul acasă! 😊

Acestea fiind spuse, dacă mai aveți și alte propuneri, nu ezitați să le scrieți. În fond și la urma urmei, vine mini-vacanța de 24 ianuarie. Cu toții ne-am săturat de blocaje în trafic. Poate, câțiva, vor lua în calcul și alte variante…

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

O firmă care depozitează deșeuri periculoase în Prahova a fost amendată de Garda de Mediu

Incendiul care a izbucnit luna trecută la un depozit de deșeuri periculoase din comuna Albești Paleologu a atras atenția comisarilor gărzii de mediu din...

Avarie la un punct termic din Ploiești. Locatarii nu au nici acum căldură în apartamente

Avaria de la punctul termic 23 din Ploiești afectează 11 scări de bloc, inclusiv din zona străzilor Clemenței și Veniamin Costache. Avarii la rețelele...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

O firmă care depozitează deșeuri periculoase în Prahova a fost amendată de Garda de Mediu

Incendiul care a izbucnit luna trecută la un depozit de deșeuri periculoase din comuna Albești Paleologu a atras atenția comisarilor gărzii de mediu din...

Avarie la un punct termic din Ploiești. Locatarii nu au nici acum căldură în apartamente

Avaria de la punctul termic 23 din Ploiești afectează 11 scări de bloc, inclusiv din zona străzilor Clemenței și Veniamin Costache. Avarii la rețelele...

Brad Pitt are buletin de România. Cetățean leton, arestat pentru falsificare de documente în Spania

Un cetățean leton, considerat de autoritățile din mai multe țări drept cel mai talentat falsificator de documente din Europa, a fost arestat săptămâna aceasta...

Spitalul din Câmpina, dotat cu un aparat rar, de ultimă generație, pentru spargerea pietrelor la rinichi

Un aparat ultraperformant pentru fragmentarea pietrelor la rinichi a fost achiziționat de către Spitalul Municipal Câmpina. Este unul dintre puținele aparate din România care...

Un român și un italian au furat trufe de pe un fond cinegetic din Prahova. Au folosit câini special antrenați – FOTO

Un român și un italian au fost depistați, joi, în zona montană cu..."diamantele Pământului", pe fondul cinegetic "25 Feleacu". Cele două persoane au recoltat,...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -