Revelion pe Valea Prahovei sau în Egipt? Tarifele care ne dau ”fiori”

0

După (încă) un an pandemic, se apropie din nou sărbătorile de iarnă. Sfatul experților în turism este să ne abținem de la plecări în perioada Crăciunului sau Revelionului.

Ei spun că ar fi bine să ne orientăm spre plecări imediat după data de 2 ianuarie. Atunci prețurile scad considerabil, dar, din păcate, cei mai mulți români au liber doar în perioada sărbătorilor.

Astfel, aceştia, deși vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru vacanță, nu au de ales decât să plece atunci când serviciul le-o permite: de Crăciun sau de Revelion.

Dacă până în pandemie, mai ales în perioada Crăciunului, oamenii căutau city break-uri în marile orașe unde se organizau târguri de Crăciun, anul acesta preferința se îndreaptă spre locuri mai puțin aglomerate.

Pentru Sărbătorile de iarnă, avem oferte diversificate, pentru toate destinațiile, atât pe intern, cât și pe extern. Observ că se caută ofertele pentru Egipt, Dubai și România (Maramureș, Bucovina)”, spune Elena Iacob, directoarea agenției Elena Travel din Ploiești.

Revelion în străinătate

Egiptul pare o destinație preferată de prahoveni anul acesta. Este la distanță aproximativ mică de România, și, cel mai tentant este factorul de vreme. E atât de plăcut să petreci Revelionul la căldură!

Pentru Revelionul 2021-2022, prețurile pentru un sejur de 7 nopți în Hurghada pleacă de la 630 de euro de persoană, cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă.

Cu 100 de euro mai mult, costă același număr de nopți la Sharm el Sheikh, tot de Revelion. Ofertele pe această destinație pleacă de la 720 de euro pentru un sejur de 7 nopți.

Pentru Dubai, prețurile pentru un sejur de Revelion pleacă de la 930 de euro de persoană, transport, cazare, masă și masă festivă la un hotel de 4 stele.

Anul acesta cererea pentru Revelion în Bulgaria a scăzut considerabil. Dacă vecinii de la sud păreau a fi în topul preferințelor anii anteriori, iată că pandemia a făcut să se schimbe trendul.

Pentru că oamenii care călătoresc fac parte în general dintre cei cu certificat verde, se pare că țara de la sud de Dunăre nu mai prezintă atât de multă siguranță.

Am fost aproape în fiecare an de Revelion la bulgari. Anul trecut am ratat, și nici anul ăsta nu mă mai duc. Revelioanele alea organizate claie peste grămadă, nu mă mai inspiră, ca să zic așa… Plus că, la ce rată de vaccinare au, prefer clar în altă parte. Cred că mă duc spre Cipru sau spre Malta anul ăsta…”, spune Sebastian, un tânăr pasionat de turism. „Și la ce bani ai găsit?” „Cam la 600 de euro de persoană fără avion, în Larnaca. Mai caut…”, a venit răspunsul lui.

Turcia pare a fi o altă destinație căutată și anul acesta. Agențiile se întrec în oferte. Cu aproximativ 600 de euro poți petrece 5 nopți în Antalya de Revelion, un sejur all inclusive la un hotel de 5 stele.

Revelion în țară

Pentru cei care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă în țară, există numeroase oferte și pentru ei.

În Maramureș, mai exact în Sighetul Marmației, un sejur de 5 nopți pentru două persoane pleacă de la 2.400 de lei de persoană. Aceasta înseamnă aproape 500 de euro, cazare, masă și cină festivă în noaptea de Revelion.

Tot pentru 5 nopți, pentru un Revelion cu ștaif, trebuie să scoți din buzunar suma de 496 de euro de persoană la o locație undeva lângă Deva.

Pe Valea Prahovei, la o vilă din Sinaia, așa, mai aproape de noi, prețurile pleacă de la 400 de lei de persoană pe noapte și se pune condiția de minim 4 nopți. În acest preț este inclusă cazarea, micul dejun și cina festivă din noaptea de Revelion. Deci, pentru un sejur de 4 nopți de Revelion, plătești minim 1.600 de lei de persoană, adică 330 de euro.

Pe litoralul românesc, la malul mării, în Mamaia, la 20 de metri de plajă, un sejur de 3 nopţi la un hotel de 4 stele costă 5.100 de lei pentru două persoane cu toate mesele incluse. Aceasta înseamnă 500 de euro de persoană. Oferta nu specifică însă dacă este inclusă masa festivă de Revelion.

Indiferent ce ai alege pentru Revelion anul acesta, bugetul trebuie să fie generos. Nu contează dacă alegi să îl petreci în ţară sau în străinătate.

În condiţiile în care tot mai mulţi români aleg pentru Revelion destinaţiile calde, nici prahovenii nu fac excepţie. Dacă ofertele se vor ridica la nivelul aşteptărilor turiştilor, vom vedea după ce aceştia se vor întoarce. Cert este că, în condiţiile pandemiei, turiştii au devenit mult mai pretenţioşi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău