Râpa Diavolului, locul din Prahova învăluit în legendă și mister. Se spune că aici ar fi fost îngropat un tezaur care a fost blestemat să nu mai iasă vreodată la lumină

0

În satul Poiana Trestiei, din comuna Cosminele, locul unde „până și vulturul întoarce”, se află un loc inclus pe lista celor mai misterioase 10 destinații din România. Râpa Diavolului, așa cum a fost ea numită, este o atracție turistică a județului, ce înfricoșează mai cu seamă din cauza legendelor țesute pe marginea acestui loc.

Se pare, spun legendele, în vremuri străvechi, la Râpa Diavolului sau Râpa Scaunului, preoții daci făceau ritualuri și invocau forțele naturii și spiritele pentru ajutor și protecție divină.

Comorile de la Râpa Diavolului

Tot legendele mai spun că în loc acesta ascuns al Prahovei ar fi ascunse comori. Localnicii zic că zona ar fi împânzită de duhuri necurate, care păzesc un tezaur din metale prețioase, îngropat aici de haiduci. Cei care au încercat să ajungă la tezaur și-ar fi pierdut mințile, inclusiv preoții care ar fi încercat să sfințească acest loc. Astăzi, oamenii nu ar mai călca prin acest loc, pentru tot aurul din lume.

Bătrânii satului zic că de mai mai bine de o generație, niciun temerar  nu s-a mai aventurat în căutarea aurului ascuns la Râpa Diavolului. Cei care au încercat să ajungă la tezaur și-ar fi pierdut mințile, inclusiv preoții care au încercat să sfințească acest loc. Alții vorbesc despre existența la Râpa Diavolului a unui portal interdimensional unde își fac apariția OZN-uri.

Chemarea comorii a fost irezistibilă pentru mulți, mai ales că locuitorii din zonă spun că, uneori, deasupra Râpei se văd flăcări albastre emanate de metalul ascuns.

Locul  îi atrage pe amatorii de senzații tari

Poveștile misterioase au atras și atrag în zonă numeroși turiști dornici de senzații tari. De altfel, Râpa Diavolului are un site dedicat și chiar o pagină de Facebook, în vederea organizării de excursii în timpul nopților de Sânziene sau vara, când se poate înnopta la cort.

Amatorii de senzații tari și iubitori de legende pot ajunge la Râpa Diavolului urmând drumul din satul Poiana Trestiei. Este un drum destul de anevoios, deoarece, după ce traversezi islazul satului, trebuie să cobori prin pădure o pantă înclinată pentru a lua pieptiș un alt deal, destul de abrupt, în vârful căruia se află locul încărcat cu mistere și legende.

Ajunși la fața locului, poate fi remarcată prezența unei cruci ce amintește de moartea unui om, probabil vreun ghinionist care și-a încercat norocul și a vrut să dezgroape comoara. Lângă cruce se află trei gropi, care arată ca și cum cei care au săpat pentru ele le-au abandonat înainte de a termina treaba. Locul pare înconjurat de magie și sunete nedeslușite, mărturisesc oamenii locului.

”Noi îi spunem Râpa Scaunului fiindcă e un loc de orientare în sat, situat într-o zonă pitorească. De mic am mers prin pădurea aceea și nu am văzut niciodată nimic paranormal. Sunt legende, închipuiri, dar fiecare are dreptul să creadă ce vrea” spune primarul din Cosminele.

Acest loc pitoresc al Prahovei rămâne, dincolo legendă sau adevăr, loc care suscită imaginația, iar aventurierii speră ca vreodată misterul locului și al comorii să fie deslușit.

sursa foto – romaniamama.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău