Cum a fost experiența călătoriei cu telecabina de la cetatea Deva, unică în România. Nu recomand persoanelor cu rău de înălțime :) FOTO-VIDEO

0

Am vizitat, recent, Cetatea Devei, unul dintre obiectivele turistice de neratat dacă ajungeți în Transilvania.  Dincolo de priveliștea superbă oferită de fortificația construită la mijlocul secolului al XIII-lea, pe un con vulcanic al Munților Valea Ruscăi, interesantă este și călătoria până pe Dealul Cetății. FOTO-VIDEO la finalul articolului.

Aceasta se face cu o telecabină, care este unică în România. De fapt, este vorba de un ascensor înclinat, diferența de nivel fiind de 158 de metri raportată și la lungimea traseului de 278 de metri.

Drumul durează mai puțin de trei minute, nu-l recomand persoanelor cu rău de înălțime și costă 20 de lei (dus-întors), respectiv 10 lei pentru pensionari, elevi și studenți.

Citește și Am vizitat poate cea mai frumoasă grădină din România. Cum arată visul unui italian îndrăgostit de țara noastră – FOTO

În mod normal capacitatea telecabinei este de 16 persoane, dar din cauza restricțiilor anti-covid aceasta a fost redusă la jumătate.

Chiar și așa, timpul de așteptare la coadă nu depășește 15-20 de minute, cu excepția sărbătorilor și a sezonului estival, când afluxul de turiști este mult mai mare.

Citește și Dacă nu ați vizitat până acum Castelul Corvinilor merită să o faceți. Pe mine m-a impresionat – FOTO

Odată ajuns la cetate, panorama este superbă, însă trebuie să știți că zona vizitabilă se reduce doar la spațiul dintre cele două rânduri ale zidurilor cetății din care nu a mai rămas mare lucru.

P.S. Drumurile din Deva sunt foarte proaste, așa că trebuie să conduceți prudent ca să nu vă rupeți mașina în gropile care seamănă izbitor cu un alt oraș turistic pe care îl tranzitez frecvent, în drum spre Sibiu, respectiv Făgăraș.

VIDEO

FOTO

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău