Deși unele țări au ridicat restricțiile pentru turiștii vaccinați, companiile de transport solicită în continuare prezentarea unui test negativ PCR la îmbarcare

0

Degeaba anunță tot mai multe țări că își deschid granițele pentru turiștii vaccinați. Degeaba nu mai cer alte teste sau nu impun alte restricții. Anunțurile sunt valabile doar în cazul în care turiștii ajung în țara respectivă cu mijloc propriu de transport.

În cazul în care un turist dorește să viziteze Islanda, de exemplu, țară care a ridicat de ceva vreme restricțiile pentru turiștii vaccinați, acesta trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării în aeronavă.

Ceea ce companiile aeriene nu spun este faptul că, pentru a te urca la bordul unui avion trebuie să prezinți un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte, indiferent de destinația aleasă.

Pe paginile de Facebook ale companiilor aeriene oamenii sunt bulversați. Întreabă în ce condiții pot călători, întreabă dacă se acceptă adeverințele de vaccinare, întreabă dacă sunt acceptate testele negative antigen, întreabă dacă pot călători dacă au trecut prin boală. Majoritatea acestor întrebări rămân fără răspuns, o totală lipsă de respect față de pasagerii cu bilete achiziționate.

Aceeași situație este și în cazul călătoriilor cu autocarul.

Grecia și-a deschis granițele pentru turiștii vaccinați și a ridicat restricțiile pentru aceștia. Dacă însă alegi să vizitezi Grecia cu autocarul, la îmbarcare trebuie să prezinți același test PCR cu rezultat negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Și, în aceste condiții, care sunt exact facilitățile pentru turiștii vaccinați?

Până când companiile de transport, fie ele aeriene sau terestre, nu vor relaxa măsurile pentru turiștii vaccinați, până când vor cere în continuare teste PCR negative la îmbarcare, turismul extern va avea mult de suferit.

Astfel, oricât de mult se vor întrece acestea în oferte cu prețuri imbatabile la biletele de avion sau de autocar, lumea nu se va înghesui să profite de ele. Până când nu vor elimina obligativitatea testelor negative PCR pentru vaccinați, nimic nu se va schimba într-un mod notabil.

Să sperăm că își vor reconsidera poziția cât de curând altfel și vara lui 2021 va fi una ratată.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău