Google celebrează astăzi o artistă de origine ploieșteană. Cine a fost Geta Brătescu

0

Astăzi, 4 Mai 2021, prima pagină din Google e dedicată artistei Geta Brătescu. Motorul de căutare sărbătorește ceea ce ar fi fost a 95-a aniversare a acesteia. A murit în 2018, dar a lăsat în urmă ceva ce n-ai fi crezut posibil să apară în comunismul românesc.

Geta Brătescu s-a născut pe 4 mai 1926 la Ploiești. Pe scurt, despre viața ei: este considerată una dintre marile personalități în arta contemporană est-europeană. Și, posibil, cel mai răsunător nume din România când vine vorba de arta conceptuală.

Ea a debutat în 1946. S-a întâmplat la Salonul Oficial de Alb-Negru, Sala Dalles, București, cu un desen în cărbune. Un an mai târziu a avut prima expoziție personală la galeria Căminul Artei din București.

Prin activitatea sa a adunat o operă artistică impresionantă, care include lucrări de grafică, desen, colaj, fotografie şi ilustraţie de carte. Lucrările sale au fost expuse la Galerie im Taxispalais în Innsbruck, Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, A Foundation din Liverpool, Index Foundation din Stockholm, e-Flux New York, Istanbul Biennale, MACBA Barcelona, Mumok Vienna, Kalmar Museum din Suedia, Galerie Barbara Weiss din Berlin, Museum of Modern Art (MoMA) din New York.

Sursa: Playtech.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău