Primele țări europene în care au fost confirmate cazuri de infectare cu varianta Omicron

0

Ca într-un efect de domino, tot mai multe state europene anunţă că au depistat persoane infectate cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2.

Cehia, Olanda, Marea Britanie, Italia şi Austria sunt printre noile ţări unde a fost confirmată ori este în investigare prezența noii tulpini. A fost botezată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii Omicron, după a cincisprezecea literă din alfabetul grecesc.

Mai multe țări și-au închis graniţele pentru cei care vin din zona sudică a Africii, însă experţii spun că “duhul a scăpat deja din sticlă”, iar noua variantă poate veni… de oriunde.

Măsurile anunțate de autoritățile române

Autorităţile de la București au anunțat, de asemenea, primele măsuri. Ai noştri, dar și cetăţenii europeni care sosesc din șapte state africane vor sta în carantină. Pentru ceilalţi, intrarea, este interzisă.

Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe sunt ţările din sudul continentului african trecute pe lista roşie. Deocamdată este singura măsură pe care au luat-o autorităţile din România.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: „Urmează să vedem dacă în viitor eficacitatea vaccinării se păstrează în ceea ce priveşte acest virus şi dacă evoluţia bolii este modificată față de varianta standard sau faţă de varianta Delta.″

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: „Nu stăm liniştiţi, pregătim următorul val, chiar dacă suntem pe scădere. Încercăm să păstrăm ce am avut – la momentul în care vedem creştere reactivăm mecanisme – număr mai mare de paturi ATI, UPU, suplimentare echipaje intervenție.″

Citește articolul integral pe stirileprotv.ro

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău