Trei noi tipuri de teste rapide anti-Covid, pentru acasă, vor apărea pe piață până în primăvară

Trei noi tipuri de teste anti-Covid vor apărea pe piață în curând, rezultatul acestora fiind disponibil în mai puțin de 30 minute. Este vorba despre BinaxNow, Lucira și Ellume, toate trei utilizând aceeași metodă, anume prelevarea probei din nas.

Testul Ellume va putea fi cumpărat fie din farmacii, fără rețetă, fie online. Acesta poate fi folosit și la pacienții care nu au simptome, fiind astfel o unealtă utilă mai ales înainte de începerea școlilor sau înainte de concedii în străinătate.

Lucira va fi puțin mai scump decât Ellume și se va putea elibera doar cu prescripție medicală, deoarece este un test mult mai sensibil, folosind tehnologie moleculară, dar are și o precizie mult mai mare.

BinaxNow de asemenea necesită o rețetă medicală pentru a putea fi procurat.

Aceste teste sunt mult mai simplu de folosit decât cele deja existente pe piață, care, după prelevarea probei necesitau trimiterea acesteia către un laborator de analize medicale. Precizia acestor teste rapide pentru acasă nu este aceeași cu cea a testelor PCR, însă marja de eroare este una foarte mică. Indicat este ca testele să fie efectuate la 5-7 zile după ce s-a luat contact cu o persoană infectată.

Michael Mina, epidemiologist la Harvard University, care a studiat sute de teste de Covid, spune că aceste trei noi tipuri care vor apărea ar putea să fie una dintre cele mai bune soluții pentru ca pandemia să ia sfârșit. “Dacă milioane de oameni s-ar testa singuri, acasă, de două ori pe săptămână, am începe să vedem o scădere mare a numărului de persoane infectate cu Covid, în nu mai mult de o lună sau două”, a delcart Mina pentru NBC News.

Sursa: NBC News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău