FOTO: ”Splendoare în iarbă”, pe spațiile verzi din Ploiești. Varianta lirică: ”Doi angajați voinicei dorm pe strada Vornicei”

0

O zi de luni, ora prânzului, pe o stradă din Ploiești. Un cititor surprinde doi angajați cu chef de muncă, pentru care spațiile verzi reprezintă o adevărată provocare la… odihnă.

Să nu acuzăm bieții oameni de lipsă de chef de muncă în timpul programului, respectiv în momentele în care sunt plătiți să lucreze. Poate au avut un weekend greu, poate i-a doborât ritmul infernal de lucru din perioada pandemiei, poate pentru asta sunt plătiți, adică să doarmă pe iarba de pe domeniul public, testând astfel beneficiile odihnei în sânul naturii.

Sunt multe motivele pentru care oamenii trăgeau un pui de somn. Haideți să vedem și partea bună a lucrurilor. În primul rând dorm cu respectarea distanțării sociale. Estimăm că au 1,5 metri între ei. În plus, faptul că nu sunt pe stradă, printre oameni, face ca răspândirea Sarscov-2 să fie limitată. Nu mai bine stau ei mai retrași, să evite pericolul?

Și ar mai fi ceva… Să nu tăbărâți pe bieții oameni. Poate așa au înțeles ei că se lucrează la bugetari. Unii dorm pe ei în birouri, alții pe unde au de prestat. În cazul de față măcar se bucură de sânul naturii. Dacă natura avea mai doi sâni, se bucurau și mai mult. De ce să taie iarba proaspăt răsărită în primăvară? Abia a dat firul ierbii și tăbărâm noi să o toaletăm… Ce suflet hain să ai, să faci asta?

Cititorul susține că ar fi angajații SGU. Noi nu avem certitudinea, dar am adresat acolo o întrebare. Să știți că au și ei pauză de masă, de care pot să profite și să se odihnească. Să nu fim răi. Pe noi ne-a amuzat imaginea, într-o vreme în care am uitat să mai zâmbim. Și doar nu o să ne supărăm acum pe doi oameni și necăjiți și obosiți, când se trag aghioase serioase prin Parlament și alte instituții teoretic reprezentative, pe bani serioși, nu pe salarii ca la SGU.

PS: Ne apucase și pe noi căscatul, pe la prânz, dar a venit șeful și a început să cânte…

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău