WhatsApp Image 2017-12-05 at 14.55.26.jpg

Un cetățean cumpără un teren în Ploiești. Se duce la Urbanismul primăriei și se interesează dacă poate construi, ce fel de clădire poate construi pe el și ce acte îi trebuie ca să se apuce de construit în conformitate cu legile în vigoare. Pornește pe lungul drum al obținerii avizelor, acordurilor, autorizațiilor. În cazul de față au trecut doi ani, timp în care unele au expirat și au trebuit obținute din nou sau au apărut noi reglementări. Cu dosarul ”beton”, ajunge la momentul final: obținerea autorizației de construire care trebuie să fie semnată chiar de arhitectul șef Cristina Herția.

După ce în urmă cu doar câteva săptămâni Herția se arăta încântată de proiect și îl încuraja pe întreprinzător să continue demersurile că abia așteaptă să dea drumul la lucrare, arhitectul șef refuză să semneze. Omul rămâne blocat. Nu-și poate explica ce s-a întâmplat în intervalul trecut de la întâlnirea în care arhitectul șef îl felicita pentru proiectul deosebit, emblematic chiar pentru oraș, până la momentul refuzului categoric de acordare a autorizației.

Este același proiect, are în spate aceleași avize, autorizații, acorduri și alte forme/fomule birocratice solicitate de lege pentru a obține legal autorizația de construire. Ce e în neregulă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru a obține aceste explicații, solicită și are mai multe întâlniri cu arhitectul șef Cristina Herția. În absolut toate întâlnirile, spune omul, arhitectul șef îi spune că toate hârtiile sunt în regulă din punct de vedere legal dar că domnia sa refuză să semneze. Același lucru îl spune doamna Herția și reporterului cu care a stat de vorbă: hârtiile sunt ok, dar e ceva în neregulă cu proiectul ăsta.

Citește și: ”Nu vreau să bag pe nimeni în pușcărie, dar dacă voi fi căutată...”, Cristina Herția, arhitect șef al Ploieștiului

Va puteți edifica și dumneavoastră ascultând înregistrarea asta:

și asta

Disperat, cere o explicație în scris. Arhitectul șef refuză să i-o ofere. Investitorul apelează la medierea primarului. Și în fața primarului, arhitectul șef recunoaște că hârtiile sunt în regulă, dar nu va semna ”nici moartă autorizația”. Investitorul insistă să afle care este motivul.

Citește și: ”Hotărârea este ilegală, dar o aplic pentru că este convenabilă” - Cristina Herția, arhitectul șef al Ploieștiului

Este momentul în care află că pe arhitectul șef al Ploieștiului o ”doare în cot de legi”, că ele sunt făcute cumva, doar pentru a fi respectate de ”cei netreziți”. Îi explică faptul că știe asta deoarece are un IQ foarte ridicat – de peste 150 conform testelor NASA, și că de la ”înălțimea” acelui IQ lucrurile se văd ”altfel”. Omul e stupefiat, nu înțelege ce treabă au aceste lucruri cu autorizația lui de construcție pentru care a obținut toate avizele necesare, plus unele suplimentare solicitate de arhitectul șef.

Lăsăm banda să vorbească pentru noi:

Avea să descopere că discuțiile de până atunci au fost apă de ploaie. Întrebând-o pe doamna Herția ”ce vină am eu că legile sunt așa și eu le respect”?, arhitectul șef al orașului Ploiești îi dă un răspuns stupefiant. Ceva de genul: aici nu este vorba de legile oamenilor, aici este vorba despre altceva, este vorba despre o plată karmică. Dacă nu te vei opri, tu și familia ta veți avea multe de suferit pentru că vreți să faceți rău planetei: veți suferi accidente de mașină, veți fi loviți de canceruri, vi se vor întâmpla lucruri cumplite. Dacă te vei opri, aceste lucruri nu se vor întâmpla și mă vei căuta să îmi mulțumești.

Porțiunea aceasta merită atenția dumneavoastră:

Cetățeanul rămâne interzis. Nu înțelege care este legătura între legile în vigoare pe care el le respectă și și argumentele pe care le invocă doamna Herția ca motiv pentru neacordarea autorizației. Îi spune acesteia că insistă pentru aflarea motivului legal pentru care nu poate porini investiția.

Citește și: Ploieștiul a ajuns o junglă urbanistică și edilitară. Iată o cauză (I)

Senină, doamna Herția îi spune că pentru a înțelege de ce nu va obține niciodată autorizația trebuie să meargă în vizită la un preot ”cu har” sau la ”un schit”. Îi recomandă Putna. Aflând că omul este de altă orientare religioasă decât cea ortodoxă, nu are nicio problemă. Are, de fapt, o soluție: să meargă la cel puțin o conferință a gurului Nassim Haramein.

Banda, vă rugăm! Ascultați-o că este mai mult decât relevantă!!!

Omul, român stabilit în Spania care vrea să construiască în Ploiești ”fără a da un leu șpagă”, rămâne pe calea legilor pământești. Dă în judecată primăria pentru a obține atât despăgubiri de sute de mii de euro, cât și autorizația de construire.

Apropo, am uitat să vă povestesc despre un moft: investiția e un mizilic estimat la minimum 6.000.000 de euro. Întrebarea noastră este: ce credeți că se va întâmpla după ce ivestitorul cu actele în regulă va câștiga procesul – va plăti despăgubirile doamna Herția, pe persoană fizică?, sau vom plăti noi toți ăștia netreziți, plătitori de taxe, de la buget?

Pentru că, nu e așa, plățile carmice pe care ni le generează arhitectul șef trebuie reglate cumva? Ce părere aveți domnule primar Dobre? Care este părerea consiliului local care a votat ”pentru” proiectul?

Citește și: Circ și panaramă la ședința CTATU (II)

Ce spuneți domnilor specialiști în drept penal: e sa nu e asta un abuz în serviciu cât casa pe spatele contribuabilului? Sau e doar un simplu abuz în serviciu? Sau e altceva care aduce tot a infracțiune?

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist de presă scrisă locală din 1993.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg