mihnea

În data de 16 iulie, Mihnea Stan, un junior legitimat în cadrul secției de judo a CSM Ploiești și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. Acesta se afla împreună cu tatăl său la pescuit în județul Brăila, iar într-un moment de neatenție a murit electrocutat. 

 

Citește întreaga poveste aici: Cum a murit juniorul CSM, Mihnea Stan. Tragedia se poate repeta!

Observatorul Prahovean a solicitat autorităților locale să ia măsuri în acest caz, iar, rând pe rând acestea și-au pasat responsabilitatea între ele.

Pe 16 iulie, Mihnea Stan  se afla în județul Brăila la o partida de pescuit împreună cu tatăl său, pe balta Blasova. Balta este cunoscută printre împătimiții pescuitului datorită capturilor mari de aici, iar anual mii de persoane ajung pe malul ei.

Cei doi au luat decizia de a merge să-și încerce norocul și pe un canal de irigații din apropierea bălții, într-o zonă traversată de stâlpi de înaltă tensiune. În momentul în care Mihnea a scos undița din apă s-a produs un arc electric, minorul electrocutându-se și murind pe loc.

ISU Brăila a transmis redacției Observatorul Prahovean că nu au fost solicitați să intervină în cazul lui Mihnea Stan, iar în ceea ce privește competența în sancționarea administratorului canalului sau solicitarea de luarea măsurilor de prevenire a acestor tip evenimente, inspectoratul nu are competențe.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură a transmis că Balta Blasova este administrată de Consiliul Județean Brăila, care la rândul său a concesionat-o pe 15 ani unei societăți comerciale, cu toate că solicitarea observatorulph.ro a vizat luarea de măsuri în zona unde Mihnea Stan a murit, respectiv canalul de irigații și nu balta Blasova.

Singura instituție din Brăila care a încercat să tragă un semnal de alarmă la solicitarea observatorulph.ro asupra pericolului de moarte din zona canalului de irigați a fost Inspectoratul Județean de Poliție Brăilă.

Într-o adresă transmisă redacției IPJ Brăila a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Totodată instituția a transmis că zona unde s-a produs evenimentul nu este destinată pescuitului sportiv.

Cu toate astea însă IPJ Brăila a înaintat o adresă de informare către administratorul exploatației agricole Insula Mare a Brăilei și societatea de furnizare a energiei electrice în vederea întreprinderii de măsuri de prevenire, prin orice mijloace, a cetățenilor asupra potențialului pericol din zonă. 

isu braila

 

ministerul agriculturii

ipj brailaj