Fenomen îngrijorător la Ploiești. În ultimele şase luni s-au spart peste 300 de societăţi comerciale și 100 de locuințe.

 

 Potrivit statisticilor oficiale, cele mai multe infracţiuni comise în Ploieşti în ultimele luni sunt spargerile de societăţi comerciale. Potrivit informațiilor furnizate redacției observatorulph.ro de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, hoţii au furat diverse bunuri din 329 de societăţi comerciale de pe raza municipiului.

Hoţii au sustras calculatoare, produse alimentare, ţigări şi alcool, dar şi, în multe cazuri, materiale de construcţii sau componente metalice pe care le-au vândut la fier vechi.

Pe locul doi ca număr de infracţiuni se situează furturile din locuinţe, în număr de aproape 100, în şase luni.

 

Spărgătorii profită de neglijenţa ploieştenilor care lasă geamuri deschise sau uită să închuie uşa apartamentului.

Infractorii preferă obiectele de mici dimensiuni, dar cu valoare considerabilă, respectiv electrocasnice, telefoane, tablete, bijuterii şi bani.

Poliţiştii ploieşteni se confluntă în acest moment cu o nouă metodă folosită de spărgătorii de locuinţe. Aceasta se numeşte „împrietenirea”.

 

Concret, hoţii se îmbracă fie elegant şi se dau reprezentanţii anumitor instituţii, fie poartă salopete sau haine de lucru cu însemne ale celor de la firmele de cablu, gaze sau electricitate.

Aşa reuşesc să intre în locuinţele pe care le vizează şi păcălind proprietarul pleacă cu diverse bunuri.

Poliţiştii recomandă să nu lăsaţi pe nimeni în locuinţă fără să verificaţi cu atenţie identitatea şi calitatea pe care individul şi-o atribuie. În plus, pe lângă asigurarea locuinţei la plecarea într-o călătorie, poliţiştii vă sfătuiesc să evitaţi să faceţi public pe reţelele de socializare, faptul că nu sunteţi acasa.

 

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...