Decizie surprinzătoare a judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești. Gheorghe Brehui, bărbatul din Bușteni acuzat că și-ar fi violat mama după ce aceasta a decedat a fost plasat sub control judiciar.

Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Sinaia la șapte ani de închisoare, dar, cum sentința nu este definitivă, acesta a contestat-o la Curtea de Apel Ploiești.

Până ce judecătorii vor lua o decizie defintivă în în această cauză, Brehui este liber să meargă orinde, atâta vreme cât nu va părăsi teritoriul județului Prahova și nu va lua legătura cu martorii din dosar.

În plus, violatorul nu are voie să dețină arme de nicio categorie și va trebui să meargă periodic la Poliția din Bușteni.

Gheorghe Brehui a fost reținut de polițiștii din Bușteni în primăvara anului trecut, fiind suspect că ar fi profitat de mama sa în ultimele clipe de viață ale femeii.

Suspiciunile anchetatorilor au apărut în momentul în care medicul legist a anunțat că pe cadavrul femeii au fost identificate urme de agresiune sexual. Bărbatul a fost încătușat imediat și arestat preventive de Judecătoria Sinaia.

A rămas în spatele gratiilor de atunci și până în data de 5 februarie 2016, când Curtea de Apel a decis că acesta poate fi judecat și sub control judiciar, nemaiexistând riscul ca acesta să fie un pericol social.

Reamintim că pe numele lui Gheorghe Brehui a mai existat o plângere a unei vecine care l-a acuzat în urmă cu 16 ani că i-ar fi violat fiica minoră (11 ani).  

A fost găsit vinovat pentru întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, iar pedeapsa a fost simbolică, patru ani sub supraveghere cu executarea pedepsei la locul de muncă ( munca silnică, aşa cum prevedea vechiul Cod Penal).
Detalii aici: CUMPLITA POVESTE A NECROFILULUI DE LA BUŞTENI. A VIOLAT ŞI O FETIŢĂ DE ZECE ANI