Consilierii locali se întrunesc astăzi în ședință, pe ordinea de zi figurând și repararea unei gafe de proporții.

Gafă de zeci de milioane de euro
Proiectul cu pricina vizează modificarea Hotararii Consiliului Local nr.229/27.06.2013, prin care Primăria a hotărât ca toate străzile din oraș să fie predate unor firme private în vederea efectuării reparațiilor. Până aici nimic neobișnuit, numai că, pe lista arterelor de circulație transmise în urma unei licitații cu cântec societăților Delta ACM și Drum Concept SRL, se numără și străzile cu liniile de tramvai. Această situație pune în pericol o finanțare de zeci de milioane de euro, din fonduri europene, obținută de Primăria Ploiești pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaielor. Iată, pe scurt, evoluția situației incredibile de la Ploiești.
Citeste si A ÎNCEPUT BORDURIADA LA PLOIEŞTI - FOTO
Primarul a propus, consilierii au votat
În iunie 2013, la propunerea primarului Iulian Bădescu, Consiliul Local Ploiești a adoptat, în unanimitate, "Hotărârea numărul 229 privind aprobarea delegarii indirecte si a Regulamentului serviciului public de construire, modernizare, reparare si intretinere a retelei stradale, lucrari de arta, parcari (cu exceptia celor aflate in administrarea altor entitati) aflate in administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban, Caietului de sarcini, Contractului cadru de delegare de gestiune". În baza acestei hotărâri, Primăria Ploiești a organizat o licitație cu cântec (detalii AICI), câștigată de asocierea Delta ACM și Drum Concept SRL la niște tarife uriașe. De exemplu, o bancă sau un coș de gunoi urmează să fie plătite de la bugetul local cu 3.000 de lei bucata, iar o toaletă publică cu 11.000 de euro, echivalentul unei garsoniere. Mai mult, pe lista străzilor concesionate în vederea modernizării de către cele două firme au fost incluse și cele cu liniile de tramvai, care fac obiectul contractului de finanțare de zeci de milioane de euro pentru reabilitarea căii de rulare!
Citeste si PRIMĂRIA PLOIEŞTI VA PLĂTI PENTRU UN WC CÂT PENTRU O GARSONIERĂ
Șinele de tramvai scoase de pe o stradă concesionată deja!
Astfel, în perioada în care consilierii locali votau această hotărâre, Primăria Ploiești se afla în plină procedură de licitare a lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai, ca urmare a obținerii finabnțării din fonduri europene pentru această investiție. Cum în contractul de finanțare, Primăria Ploiești figurează ca proprietar al străzilor și, implicit, al căii de rulare a tramvaielor, această gafă ar putea duce la pierderea fondurilor! Asta deoarece șinele de pe tronsonul spitalul județean-Castor au fost scoase în perioada în care străzile erau concesionate de Primăria Ploiești firmelor Delta ACM și Drum Concept SRL.
Rămâne de văzut dacă această gafă va fi reparată fără concesințe financiare sau Comisia Europeană va analiza această situație fără precedent: finanțarea unor obiective concesionate unor firme private!

Citeste si A ÎNCEPUT COŞMARUL LA PLOIEŞTI! AGLOMERAŢIE ÎN AUTOBUZE, PE TRASEUL 102
Lista străzilor concesionate de Primăria Ploiești cu tot cu liniile de tramvai firmelor Delta ACM si Drum Concept SRL

  • strada Gageni (zona cuprinsa intre Spital Judetean/Soseaua Nordului);
  • Soseaua Nordului;
  • Strada Ghe. Doja (zona cuprinsa intre strada Valeni si strada George Cosbuc);
  • Strada George Cosbuc;
  • Strada Stefan Greceanu;
  • Strada Nicolae Balcescu;
  • Strada Stefan cel Mare (zona cuprinsa intre strada Nicolae Balcescu/ strada Democratiei);
  • Strada Democratiei (zona cuprinsa intre strada Stefan cel Mare/Piata 1 Decembrie 1918);
    Piata 1 Decembrie 1918 (zona cu linie de tramvai);

 


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.