Primăria Ploieşti vrea să facă un drum printr-un parc!

0

Luna trecută, Consiliul Local Ploieşti a adoptat un proiect iniţiat de primarul Iulian Bădescu privind "amenajare străpungere strada Grindului". Printre beneficiarii investiţiei se numără şi un important director din Primăria Ploieşti.

Este vorba de un drum cu două benzi, care va uni mai multe străzi din Cina, proiectat să fie asfaltat prin mijlocul singurului parc din  zonă. Cel puţin 100 de locatari sunt disperaţi pentru că, susţin ei, drumul va distruge o oază de verdeaţă în mijlocul unui cartier de blocuri, iar traficul ar putea genera accidente având în vedere că în zonă sunt amplasate o şcoală, o grădiniţă şi un loc de joacă pentru copii. "Noi am aflat de intenţia primăriei când au venit nişte oameni să facă măsurători în teren. I-am întrebat de ce fac asta şi ne-au răspuns că pe aici va fi un drum care să unească străzile Trotuş cu Ecaterina Teodoroiu şi Soldat Erou Necunoscut. Noi nu vrem să se întâmple aşa ceva pentru că asta ar însemna ca primăria să distrugă singurul parc pe care îl mai avem aici. Am trimis o sesizare la Primăria Ploieşti, dar nu am primit niciun răspuns până acum", susţine Anca Stranschi, unul dintre locatarii nemulţumiţi de intenţia autorităţilor locale.
Aceasta a strâns peste 100 de semnături împotriva înfiinţării drumului de acces, pe care le-a depus atât la Primăria Ploieşti, cât şi la Prefectura Prahova.
Oamenii susţin că niciun reprezentant al Primăriei Ploieşti nu le-a solicitat punctul de vedere pentru această investiţie care, spune ei, le va schimba în sens negativ întreaga zonă.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local Ploieşti nr 302 din 13 august, suprafaţa pe care urmează să fie construit drumul este de 1160 metri pătraţi, valoarea investiţiei fiind estimată la 645.659 lei.
Mâine, observatorulph.ro va publica numele unui director important din Primăria Ploieşti care va beneficia de drumul al cărui studiu de fezabilitate a fost întocmit de SGU.

Semnăturile oamenilor care se opun asfaltării parcului nu sunt luate în considerare de autorităţi

Singurul parc din zonă va fi traversat de un drum asfaltat cu o lăţime de 4 metri

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău