- Publicitate -

Stadionul „Ilie Oană” a obținut omologarea. Titel Arsene a fost prezent la inspecție

Data:

Distribuie articolul:

Vineri, 5 iulie 2024, Arena „Ilie Oană” și-a obținut omologarea pentru sezonul competițional 2024-2025. Astfel echipa Petrolul Ploiești poate să găzduiască meciuri pe teren propriu. În cazul în care nu obținea omologarea, stadionul ploieștean nu ar fi avut dreptul să găzduiască meciuri de fotbal. Trebuie menționat faptul că, în conformitate cu regulamentele în vigoare, fiecare stadion trebuie omologat anual în vederea posibilității de a găzdui competiții sportive.

- Publicitate -

La inspecția de vineri, de la Ilie Oană, au fost prezenți reprezentanți ai ai Federației Române de Fotbal, ai  Ligii Profesioniste de Fotbal, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Jandarmeriei, ai Clubului de Fotbal Petrolul Ploiești, precum și reprezentantul firmei EAD, proprietar al drepturilor de televizare.

Toți aceștia au verificat dacă Arena „Ilie Oană” îndeplinește condițiile pentru obținerea omologării.

Surse ale Observatorului Prahovean au informat că, la inspecție, din partea CSM Ploiești, administratorul jurudic al stadionului, au fost prezenți Cristian Nica și Constantin (Titel) Arsene, cel de-al doilea, proaspăt detașat de directorul CSM Ploiești la Liceul Teleajen.

- Publicitate -

Prezența domnului Titel Arsene la această inspecție vine să confirme faptul că el este omul care știe cel mai bine acest stadion, cel căruia i se datorează obținerea omologării și anul acesta și, totodată, singurul om capabil să ofere inspectorilor toate detaliile tehnice cerute de aceștia. Și, cu toate acestea, de la 1 iulie s-a considerat că prezența lui la stadionul Ilie Oană nu mai este necesară…

Contactat telefonic de Observatorul Prahovean, domnul Titel Constantin Arsene, (fostul /detașatul/ actualul, administrator al stadionului ,,Ilie Oana” – n.r.: nu ne este foarte clar) ne-a confirmat că a participat la procedura de omologare de ieri, împreună cu domnul Cristian Nica, ambii în calitate de reprezentanți ai CSM Ploiești.

În vederea obținerii licențierii pentru participarea la Campionatul Național Liga I, la începutul fiecărui an competițional, cluburile sportive trebuie să prezinte dovada că pot folosi un stadion care se află pe raza orașului în care activează, făcând dovada proprietății lui sau făcând dovada încheierii unui contract de închiriere sau folosință, în baza unui protocol, cu un proprietar sau cu un administrator juridic al unui stadion aparținând municipalității, care să fie valabil pe toată durata sezonului competițional pentru care se solicită acordarea licenței.

- Publicitate -

Citește și: Titel Arsene, administratorul Arenei Ilie Oană, a fost detașat la Baza Teleajen

Stadionul propus de un club în licențierea cerută, trebuie să îndeplinească cerințele minime definite de Regulamentul FRF de organizare a activității fotbalistice (ROAF) sau chiar maxime cum este cazul stadionului nostru care are un pașaport de funcționare acreditat la categoria 4* (stele) pe infrastructura UEFA.

Aceste cerințe sunt analizate în cadrul procesului de „Omologare a stadionului”, la fața locului, de către o comisie formată din reprezentanți ai FRF, LPF, ISU, Jandarmerie, Clubul de fotbal, reprezentantul firmei EAD, proprietar al drepturilor de televizare, responsabilul de ordine și siguranță al clubului, un reprezentant al direcției județene pentru sport și tineret, cât și reprezentanți ai administratorului juridic al stadionului (în cazul stadionului ,,Ilie Oana”, administratorul juridic este CSM Ploiești – n.r.).

În conformitate cu articolul 39 din ROAF, sesiunea de omologare se desfășoară pe două componente: componenta de verificare a facilităților sportive și componenta asigurării condițiilor de ordine și siguranță ale stadionului.

- Publicitate -

Verificarea facilităților sportive se referă la dimensiunile terenului de joc, gazon, sistem de încălzire a gazonului (degivrare), facilitățile și dotările din vestiare, de control antidoping, cabinet medical și alte facilități precum instalația de nocturnă, de sonorizare, zonele de ospitalitate, zonele VIP, zonele media conferințe/ TV, spațiile de parcare, etc.

Verificarea din punct de vedere al respectării condițiilor de ordine și siguranță constă în controale  asupra componentelor de acces și mobilitate (căi de acces, mijloace de informare afișate, porțile de turnicheți), supraveghere video, prevenire incendii, zonele alocate suporterilor oaspeți.

Citește și: De ce trebuie schimbate cu totul gazonul și nocturna de pe Ilie Oană. Titel Arsene: „Gazonul are termen de garanție 4 ani, noi îl avem de 12”

Majoritatea acestor verificări sunt în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, modificată cu Legea nr. 10/2012.

- Publicitate -

Certificatul de securitate al stadionului, care este un document eliberat de administrația locală, și care cuprinde atât vize ale forurilor locale și ale entităților răspunzătoare de asigurarea facilităților în stadion, cât și schița de verificare și măsurători la instalația de nocturnă, sunt documentele de bază de la care se porneste procedura de omologare.

Finalizarea procesului de omologare se efectuează prin întocmirea a două procese verbale, corespunzătoare celor două componente analizate, și fac parte atât din dosarul de omologare a stadionului cât și de licențiere a clubului de fotbal”, a explicat exact Titel Arsene ce înseamnă omologarea care, datorită lui, a fost obținută și în acest an.

Potrivit celor declarate de acesta, stadionul a obținut nivelul 1 al omologării, dar mai sunt probleme care trebuie remediate. Pentru toate acestea s-au obținut termene, și este obligatoriu să fie respectate.

- Publicitate -

Întrebat de Observatorul Prahovean în ce calitate a fost prezent la omologarea Arenei „Ilie Oană”, el fiind detașat la Baza Sportivă Teleajen, domnul Titel Arsene a refuzat să comenteze și s-a limitat la a-și exprima bucuria pentru faptul că stadionul, munca lui de o viață aproape, și casa echipei lui de suflet, Petrolul Ploiești, a obținut certificatul care îi dă posibilitatea de a găzdui meciuri de fotbal.

„Munca mea nu a fost în zadar! A meritat!”, a mărturisit domnul Arsene.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Au fost identificați ”băieții de cartier” care au făcut scandal în Ploiești Vest. Ce amendă au primit

”Zona va fi monitorizată în continuare de către polițiștii Secției de Poliție nr. 3 Ploiești” au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Au fost identificate cu 60% mai multe mașini furate, care ajung în vămile din România, anul acesta față de 2023

Verificați întotdeauna dacă mașina second pe care o cumpărați nu figurează ca fiind furată!

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Au fost identificate cu 60% mai multe mașini furate, care ajung în vămile din România, anul acesta față de 2023

Verificați întotdeauna dacă mașina second pe care o cumpărați nu figurează ca fiind furată!

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.
- Publicitate -