- Publicitate -

De ce nu este funcțional centrul de tratament pentru bolnavii cu cancer de la Spitalul Municipal Ploiești

Data:

Distribuie articolul:

Începute în luna mai 2020, lucrările de construcție a Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte de la Spitalul Municipal Ploiești se apropie de final, însă pentru a deveni funcțional mai sunt multe de făcut. Observatorul Prahovean publică în premieră ultimele informații cu privire la această investiție vitală pentru tratarea bolnavilor de cancer din Prahova.

- Publicitate -

În curtea Spitalului Municipal Ploiești (Schuller), singura unitate medicală din Prahova care are în structură o secție pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice, se construiește noul Laborator de Radioterapie cu Energii Înalte.

Acesta va avea două buncăre de radioterapie (numai tavanul acestor construcții are doi metri grosime) cu cameră de comandă, dar și alte dotări importante, precum un computer tomograf, cabinete medicale, saloane pentru pacienți cu grupuri sanitare proprii, sală de așteptare, etc.

Citește și Primăria Ploiești a retras banii din conturile școlilor și amenință directorii printr-o adresă semnată de Volosevici: ”Să nu efectuați nicio plată!” Document

Până acum, lucrările au costat aproximativ trei milioane de euro, bani de la bugetul local, după ce fondurile alocate inițial de Consiliul Județean Prahova în 2019 au fost returnate de primărie, iar preluarea șantierului de către Compania Națională de Investiții a eșuat.

- Publicitate -

Chiar dacă Primăria Ploiești a înregistrat plăți restante în diferite faze de construcție, clădirea este gata în proporție de 90%. În prezent se lucrează la finisajele interioare, urmând ca investiția să fie predată la cheie Primăriei Ploiești după ce instalațiile performante de climatizare și de purificare a aerului vor putea fi puse în funcțiune. Acest lucru nu este posibil deocamdată deoarece clădirea nu este racordată la rețeaua de energie electrică.

Cum acesta este ultimul ”pas” pentru finalizarea clădirii, Observatorul Prahovean a solicitat companiei Distribuție Energie Electrică România (DEER) informații privind stadiul în care se află lucrarea de racordare a centrului la rețeaua de energie a Ploieștiului.

Așa am aflat că discuțiile începute de compania DEER cu Primăria Ploiești încă din iulie 2021 se vor concretiza efectiv pe 30 aprilie – data estimată de finalizare a lucrărilor de racordare, adică după aproape doi ani!

- Publicitate -

Primăria Ploiești nu a răspuns până acum solicitării Observatorului Prahovean cu privire la stadiul lucrărilor Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte de la Spitalul Municipal. Ultima informare publică a autorităților locale despre acest obiectiv datează din 13 octombrie 2022, sub forma următorului comunicat de presă:

”Proiectul laboratorului de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploieşti este în grafic.
Laboratorul de radioterapie va determina creşterea calităţii serviciilor medicale pentru ploieşteni, prin realizarea de condiţii optime de investigare, diagnosticare şi tratament, fără să mai fie necesar efortul deplasării pacienţilor către alte centre similare din judeţele limitrofe.

În prezent, se derulează toate demersurile necesare echipării centrului de radioterapie cu echipamente medicale performante, unitatea sanitară amintită fiind în administrarea Primăriei Municipiului Ploieşti. Reprezentanţii municipalităţii colaborează eficient cu toate părţile implicate în finalizarea cu succes a proiectului respectiv”.

- Publicitate -

Citește și Parcul Municipal Vest rămâne așa cum este sau poate deveni pol al activităților sportive și recreative din Ploiești. Voi ce vă doriți?

De dotarea viitorului centru de radioterapie de la Ploiești cu aparatură medicală modernă ar trebui să se ocupe Ministerul Sănătății, Cel puțin așa a declarat Magdalena Trofin, anul trecut, când era viceprimar al Ploieștiului:

”Vom fi incluși în licitația care urmează să fie deschisă la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea aparaturii necesare acestui centru. În acest moment, potrivit informațiilor pe care le avem, suma integrală ar veni de la Minister, printr-o finanțare prin Banca Mondială”.

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Ministerului Sănătății pentru informații actualizate.

Cum a răspuns Distribuție Energie Electrică România la întrebările ziarului nostru:

- Publicitate -

Când au început discuțiile cu Primăria Ploiești pentru racordarea centrului?
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) a înregistrat, la data de 29.07.2021, cererea de racordare client noncasnic, cu putere P>100KW, depusă de Primăria Municipiului Ploiești, privind “Racordarea la rețeaua electrică de consum permanent Laborator de radioterapie cu energii înalte, mun. Ploiești, str. Ana Ipătescu, nr. 59, jud. Prahova” (cerere nr. 167297/29.07.2021).

– La data de 20.01.2022, Distribuție Energie Electrică Romania a emis Avizul Tehnic de Racordare (ATR), înregistrat cu nr. 3010220110219/20.01.2022, după completare documentație și discuții cu Primăria Municipiului Ploiești;

– S-a incheiat Contractul de racordare la rețelele de interes public a locului de consum, conform ordinului ANRE 17/2021, înregistrat cu nr 2761/26.05.2022, urmare a cererii nr 56887/23.03.2022, depusă de Primăria Municipiului Ploiești;

- Publicitate -

– S-au realizat demersurile pentru atribuire prin licitație a lucrării menționate, au fost parcurse etapele de licitație conform termenelor legale, iar atribuirea s-a realizat conform raportului procedurii nr. 5/17.01.2023.

– Contractul de execuție (PROIECTARE ȘI EXECUȚIE) a fost înregistrat la DEER SA cu nr. 384 din 27.01.2023 , semnat în data de 31.01.2023

În ce stadiu se află acestea?
La data de 10.02.2023, DEER a realizat predarea amplasamentului executantului lucrării, acesta din urmă având obligația să întocmească documentația tehnică necesară eliberării autorizației de construire.

- Publicitate -

Care sunt costurile estimate ale racordării?
Valoarea lucrărilor, conform Contractului de Racordare, este de 729684,20 lei (din care TVA 116504,20), costurile fiind suportate de către Operatorul de Distribuție.

În cât timp pot fi executate lucrările?
Durata de execuție a lucrărilor, conform contractului de execuție, este de 3 luni (proiectare și execuție). Termenul de finalizare este 30.04.2023.

Care este termenul estimat pentru ca centrul să fie racordat la rețeaua de distributie? Procesul de racordare se va realiza după finalizarea lucrărilor și parcurgerea etapelor reglementate: recepția, emiterea certificatului de racordare (DEER), încheiere contract cu furnizor de energie electrică (Primăria Municipiului Ploiești) .

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Exclusiv

Craniu de copil descoperit în zona dealului Merez. Cercetări arheologice la Ceptura

În zona dealului Merez, din Ceptura, au fost efectuate cercetări la un mormânt de inhumație cu ritual creștin.

A început evenimentul săptămânii: „De la cal la cai putere” pe Hipodromul din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Super mașini și concerte la Ploiești! Programul complet al evenimentului:

Meciul România – Belgia va putea fi urmărit din tribunele Hipodromului Ploiești. Surpriza organizatorilor evenimentului ”De la cal la cai putere”

Vă invităm să susținem împreună naționala de fotbal, vizionând meciul de sâmbătă seara, pe ecranul montat în fața tribunelor Hipodromului.  

Adrian Purcaru (PSD) revine la Primăria Azuga: „Orașul are nevoie de o dezvoltare economică”

Adrian Purcaru a reușit să câștige cel de-al patrulea mandat de primar la Azuga.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Ce alcoolemie avea o șoferiță din Ploiești, surprinsă de polițiști în trafic

Șoferița a fost condusă la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Cât costă și de unde se pot cumpăra bilete la Concertul Centenar – Petrolul 100

Cabron, Smiley, Puya, Nico, Killa Fonic vor urca pe scenă
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce a pierdut Andrei Volosevici alegerile pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Marele pierzător al alegerilor locale din 9 iunie

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Ce alcoolemie avea o șoferiță din Ploiești, surprinsă de polițiști în trafic

Șoferița a fost condusă la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Cât costă și de unde se pot cumpăra bilete la Concertul Centenar – Petrolul 100

Cabron, Smiley, Puya, Nico, Killa Fonic vor urca pe scenă
- Publicitate -