- Publicitate -

O singură fântână arteziană construită într-un cartier nou în ultimii 30 de ani, la Ploiești

După anii de pandemie în care libertatea de mișcare a fost redusă drastic, oamenii au început să conștientizeze cât de importantă este activitatea fizică pentru corp și pentru minte. Tot după această perioadă, apar tot mai multe date științifice care demonstrează faptul că cei care duc o viață activă fac față mult mai bine factorilor care le pun în pericol sănătatea. România este una dinte regiunile Europei în care curentul încurajării unei vieți active prinde din ce în ce mai multă viteză. La Ploiești continuă tradiția comunistă a cartierelor dormitor.

Terenuri de sport, grădini și spații pentru sport în aer liber în București

În Pipera, una dintre cele mai scumpe zone imobiliare ale României, un dezvoltator imobiliar construiește de la zero un parc de 14.898 mp. În jurul lui, tot de la zero, sunt construite clădirile viitorului nou cartier. Ansamblul rezidențial va fi dotat cu zone de joacă pentru copii, pistă de biciclete, teren de sport și zone de recreere cu WiFi și stații de încărcare pentru trotinete electrice.

În București, în zona Crângași – Giulești, la nord de Lacul Morii, un antreprenor construiește șase imobile cu circa 2.000 de apartamente, pe un teren de 75.000 de mp.

Complexul oferă numeroase facilități, care au rolul de a crea o comunitate strânsă, durabilă, centrată pe ideea de ”wellbeing”: de la apă filtrată direct la robinet, până la grădini și terenuri de sport.

La Târgoviște se construiește în jurul conceptului de viață comunitară sănătoasă

”Aici nu cumperi un apartament, aici ai un complex generos cu 4 parcuri: Relaxarea cu fântână, Copii, Fitness, Amfiteatru Evenimente si Biblioteca in aer liber.

Contăm atât de mult pe natură să ne furnizeze aerul curat, liniștea și relaxarea de care avem nevoie pentru o viață sănătoasă, încât ne-am făcut un obicei din a o îngriji. Spațiile verzi din interiorul ansamblului rezidențial Class Park sunt tot timpul curate și îngrijite.

Senzația de prospețime este omniprezentă, iar faptul că natura și urbanul pot conviețui transformă ansamblul nostru într-o locație excelentă”, își descrie oferta cel mai important dezvoltator imobiliar din Târgoviște.

Parc de 3200 de mp în centrul ansamblului imobiliar, cu activități sportive, la Brașov

Comunități și orașe întreg încep să-și redeseneze proiectele de dezvoltare viitoare, alocând din ce în ce mai multă importanță spațiilor dedicate mișcării și activităților sportive de toate felurile.

În Brașov, de exemplu, dintr-o ruină industrială post comunistă, cartierul Tractorul a devenit una dintre cele mai căutate zone rezidențiale ale orașului.

Aici, un dezvoltator construiește un ansamblu imobiliar cu peste 700 de apartamente, 29% din suprafața totală a terenului este alocată spațiilor verzi și zonelor cu activități sportive în aer liber. Clădirile sunt construite în jurul unui parc central de 3200 de metri pătrați

Majoritatea dezvoltatorilor Ploieștiului continuă tradiția comunistă a cartierelor dormitor

Ideea de ”sacrificare” a unei bucăți de teren pentru construcția unui parc, a unei fântâni arteziene sau a unei piațete este o blasfemie pentru dezvoltatorii imobiliari ai Ploieștiului de mâine.

Cu foarte mici excepții, piața imobiliară a Ploieștiului oferă clienților exclusiv betoane și locuri de parcare. Prezentate drept ”Smart” sau ”green”, majoritatea covârșitoare a noilor apartamente care sunt la vânzare sau urmează să fie construite, ignoră total conceptul de ”wellbeing”, de casă care să-ți ofere accesul la facilități și infrastructură pentru o viață activă și sănătoasă.

Deși viitorii proprietari sunt în mare parte familii tinere, în ofertele noilor cartiere foarte rar găsești referințe despre accesul la dotări precum after school, cluburi, locuri de joacă etc.

Investitorii imobiliari au pasat către autorități responsabilitatea creării de spații destinate activităților comunitare, mișcării sau sportului de orice fel.

Ca o curiozitate, în urma documentării noastre am descoperit că în ultimii 30 de ani un singur dezvoltator a proiectat, construit și menține activă o fântână arteziană în Ploiești. Este vorba despre MRS Residence.

Prin comparație, cei mulți dintre constructori au deturnat pentru parcări betonate inclusiv spațiile destinate amplasării platformelor de gunoi.

În concluzie, Cu mici excepții insulare, Ploieștiul pe care noile proiecte imobiliare îl creionează este comunistoid, anacronic, arhaic și orientat către profit. Din (ne)fericire cumpărătorii sunt cei care vor trebui să se decidă ce fel de viață vor să ducă și dacă merită sau nu să pună presiune pe dezvoltatorii imobiliar.

Cert este că peste tot în jur, sunt construite cartiere noi având în prim-plan grija față de calitatea vieții proprietarilor. La Ploiești de ce nu se poate?

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Mai multe localități din Prahova, fără curent electric din cauza unui transport agabaritic

Mai mulți locuitori din Prahova au reclamat, duminică seară, că au rămas fără curent electric, fără nicio atenționare din partea operatorului care furnizează acest...

Donald Constantin, fost director la CSM Ploiești, critici la adresa primarului Volosevici: „Ar trebui să-și dea demisia”

Fostul director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, Donald Constantin, și-a dat demisia din funcția de consilier la cabinetul primarului Andrei Volosevici. Acesta a lansat...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Mai multe localități din Prahova, fără curent electric din cauza unui transport agabaritic

Mai mulți locuitori din Prahova au reclamat, duminică seară, că au rămas fără curent electric, fără nicio atenționare din partea operatorului care furnizează acest...

Donald Constantin, fost director la CSM Ploiești, critici la adresa primarului Volosevici: „Ar trebui să-și dea demisia”

Fostul director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, Donald Constantin, și-a dat demisia din funcția de consilier la cabinetul primarului Andrei Volosevici. Acesta a lansat...

Patinoarul de la Sala Sporturilor din Ploiești va fi dat în administrarea CSM Ploiești

După mai mulți ani de litigii, în 2021, patinoarul de la Sala Sporturilor a intrat în patrimoniul municipiului Ploiești. Un proiect de hotărâre de...

Ploieșteanul de geniu care a refuzat, din convingere, să îi sculpteze bustul lui Ceaușescu

A făcut un gest de probitate morală ce l-ar fi putut costa scump. A fost sculptorul care a refuzat categoric să îi facă bustul...

O nouă medalie de aur la Campionatului Mondial de la Racice (Cehia)

Ultima cursă a Campionatului Mondial de la Racice (Cehia) a adus încă o medalie de aur pentru sportivii din România. De data aceasta în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -