- Publicitate -

170 de cazuri pe zi la Spitalul de Pediatrie Ploiești, un medic de gardă, peste 7 ore de așteptare și nicio soluție de rezolvare

Data:

Situația pe care Observatorul Prahovean a prezentat-o sâmbătă seara nu este o noutate, ci încă o confirmare a faptului că o situație foarte gravă din sistemul sanitar românesc nu pare să aibă soluție de rezolvare, cel puțin nu în Ploiești.

- Publicitate -

Nici sistemul medical destinat adulților nu este diferit, însă, de această dată, vorbind despre PEDIATRIE este cu atât mai grav.

Citește AICI și vezi imaginile prezentate seara trecută.

Așadar, o situație inacceptabilă, pentru care nu se găsește rezolvare. Cine are dreptate, cine are soluții?

Dreptate par să aibă toți cei pe care i-am abordat:

- Publicitate -
  1. Părinții:Este groaznic să stai peste 7 ore la Urgențe (unii zic 10 ore), la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Copii cu 40 temperatură, abia pot să respire, plâng… suferă.” Aparțintorii explodează în crize de nervi, care se revarsă asupra personalului. ”Care personal? Un medic de gardă…” Mulți înțeleg și apreciază eforturile doctoriței care nu are sprijin, așa cum ar trebui să fie o linie de gradă pediatrică. Alții, mai puțin înțelegători, își varsă nervii pe singura doctoriță care este acolo să îi ajute.
  2. Anca Miu, director Spitalul de Pediatrie Ploiești: ”Într-adevăr aceasta este situația. Vă spun cu părere de rău că suntem în plină epidemie de gripă și avem peste 170 de consultații pe zi. Înseamnă enorm și suntem depășiți. Din păcate, după cum probabil deja știți de mult timp, avem doar un medic de gardă.Nimeni nu vine să se angajeze aici. Scoatem din nou două posturi la concurs, însă medicii nu vor să participe, știind că vor fi deseori agresați verbal, uneori și fizic. Au mai venit uneori cadre medicale care au lucrat la noi și au ajuns la vârsta pensionării. Le mulțumim, dar nu putem abuza de ei, nu ne pot fi permanent alături și nu aceasta este soluția.

    În plus, fac un apel la părinți să se adreseze în prima fază medicilor de familie. Puțini o fac, apoi ajung cu cei mici direct la noi în stare destul de gravă. Multe cazuri s-ar rezolva și nu s-ar ajunge la ceea ce se întâmplă și azi, iar cei care cu adevărat au nevoie de suportul spitalului nostru ar putea avea acces mult mai rapid.” 

    Citind punctul de vedere exprimat de directoarea spitalului, la solicitarea observatorulph,ro, în special apelul la părinți pentru a apela în prima fază la medicii de familie și doar pentru cazurile mai grave să se adreseze spitalului, părinții au reacționat:

”De unde medic de familie în weekend? Al meu nu răspunde la telefon nici în cursul săptămânii, nu este de găsit nici la cabinet. Aș merge acolo în proma fază, când cel mic dă semne că ceva este în neregulă cu sănătatea lui, ca să nu aglomerez urgențele, dar mai ales să nu îl văd suferind într-o stare în continuă depreciere.” Și nu este singurul care susține că relația cu medicul de familie este una cu probleme.

Desigur, la polul opus, sunt și părinți fericiți: ”Mie îmi răspunde la telefon și în weekend. Normal că nu stresez omul cu toate nimicurile. Uneori s-au rezolvat problemele printr-o simplă descriere a unor simptome și apoi decizia corectă pentru gestionarea situației. Poate că am fi ajuns la spital, dacă nu beneficiam de suportul unui medic de familie profesionist. Ca sfat, pentru cei care au probleme cu medicii de familie, schimbați-i cât mai rapid. Este imposibil să nu găsiți oameni dedicați, amabili, pentru că ei există și chiar ne ajută.”

Revenind la problema orelor de așteptare de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, au fost și părinți care au revenit cu mesaje: ”Am plecat la Câmpina, după 7 ore de așteptare. Cu tot cu drum a durat o oră. Îmi pare rău că nu am luat decizia mai devreme. Știu că alții au plecat spre București și tot rapid au rezolvat problema. Nu este normal să umblăm așa pe drumuri, cu cei mici bolnavi, dar măcar am apelat la alternative mai bune față de situația din Ploiești.”

Durează de mulți ani cele descrise și probate în repetate rânduri. Situația pare fără rezolvare, cu excepția unui apel care sperăm să aibă rezonanță în rândul potențialilor candidați, medici care să se înscrie pentru ocuparea posturilor pe care, din nou, directoarea spitalului le scoate la concurs.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Extinderea UPU de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, cu bani din concertul caritabil, blocată de birocrație

Codin Maticiuc, reprezentantul Fundației Metropolis, care a dublat suma...

Incendiu în zona de sud a Ploieștiului. Fumul se vede de la câțiva km [FOTO-VIDEO]

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în zona de...

Un ploieștean reclamă discriminare ilegală în anunțurile de angajare. ITM dă răspunsuri vagi

Discriminarea la angajare, este interzisă prin lege în România....

Nu vă lăsați manipulați de Simona Dolniceanu, candidat la primăria Ploiești din partea Partidului România în Acțiune

Deși nu ne-am dorit să intervenim în acest mod în competiția electorală, ne vedem obligați să facem următoarele precizări:

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Ce acte sunt necesare pentru cumpărarea unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi Electrica în Prahova în perioada 13-17 mai. Lista localităților afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -