- Publicitate -

O femeie din Șoimari, imobilizată la pat după un accident rutier, a aflat că va fi executată silit de Spitalul Județean Ploiești

Data:

O femeie, acum în vârstă de 55 de ani, din comuna Șoimari, sat Măgura a aflat că va fi executată silit de către Spitalul Județean Ploiești, unde a fost internată în aprilie 2017. Viorica Păun a suferit un accident de circulație și a fost internată trei zile la secția de ortopedie. La mai bine de 4 ani, executorul judecătoresc a înștiințat-o că SJU solicită recuperarea cheltuielilor de spitalizare, acum în cuantum de 1.910,84 lei, plus alți 602.00 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

- Publicitate -

Viorica Păun avea 51 de ani când a fost implicată într-un eveniment rutier produs în satul Măgura. Femeia plecase să cumpere pâine, iar când a traversat strada a fost lovită în plin de un autoturism și aruncată într-un șanț. 6 luni a stat cu piciorul în ghips, suferind și o fractură de șold.

De patru ani, femeia a rămas imobilizată la pat

Fiica acesteia a povestit cum, la două luni de la scoaterea ghipsului, Viorica Păun a rămas imobilizată la pat. În plus, a fost afectată psihic, fiindu-i eliberat de către medicul psihiatru un certificat de handicap, care îi dă dreptul să încaseze, lunar, suma de 500 de lei.

Citește și: Starea victimelor din accidentul rutier de pe DN72, de la ieșire din Ploiești

- Publicitate -

La momentul accidentului, ancheta poliției a arătat faptul că vinovată de producerea evenimentului rutier a fost victima, deoarece a traversat prin loc nepermis.

„ În Măgura, în zona respectivă nu există nicio trecere de pietoni. Șoferul a venit cu viteză și a lovit-o în plin. După trei zile de spitalizare la SJU, ne-am trezit acasă cu bărbatul care a provocat accidentul, însoțit de un polițist. Mama, singură acasă, abia externată, cu dureri și probleme psihice declanșate în urma accidentului, a semnat că își asumă întreaga vină. Practic, șoferul a fost disculpat și s-a decis neînceperea urmăririi penale”, a povestit fiica femeii, Vasilica Raclici.

 2.500 de lei, cheltuieli de spitalizare și judecată

Pe 7 ianuarie, fiica femeii a aflat că mama sa ar putea fi executată silit pentru neplata serviciilor medicale prestate de SJU în 2017. Pe lângă cele trei zile de spitalizare, cu penalitățile aferente, are de achitat și cheltuieli de judecată. Suma totală: 2.512,84 lei.

Are la dispoziție 25 de zile să achite acești bani, în caz contrar fiind anunțată că va fi executată silit pentru recuperarea cheltuielilor.

- Publicitate -

„Nu am primit până pe 7 ianuarie nicio notificare. Da, mama nu avea nicio sursă de venit la momentul producerii accidentului, deci nu era asigurată medical. De-abia după, din cauza traumei psihice, încasează un venit de 500 de lei, fiind încadrată ca persoană cu handicap. Nu se mai mișcă din pat, are escare pe tot corpul. În permanență trebuie întoarsă și dată cu creme. Spatele ei este „carne vie”. După scoaterea ghipsului, doar două luni a putut cât de cât să se miște. Apoi, piciorul a început să se umfle, acuza dureri din  ce în ce mai mari, iar acum este imobilizată total”, a mai adăugat fiica femeii.

Ideea că ar putea fi executată silit o sperie foarte mult pe fiica Vioricăi Păun, dată fiind situația fizică, dar și psihică în care se află mama ei.

„Suntem niște oameni modești, eu lucrez pe salariu minim pe economie și am și un copil de crescut. Am reușit, în urma unei discuții cu executorul judecătoresc, să pot plăti eșalonat toate aceste cheltuieli”, a mai adăugat fiica femeii.

SJU Ploiești este îndreptățit să recupereze cheltuielile privind serviciile medicale prestate în aprilie 2017. Teoretic, șoferul care a produs o daună asupra sănătății altui om, așa cum este cazul de față, ar fi trebuit, conform unui articol din legea sănătății, să achite cheltuielile cu spitalizarea. Bărbatul în cauză, însă, a fost declarat nevinovat. Culpa exclusivă a fost, conform anchetei poliției, a femeii care, de patru ani încoace, suferă de tulburări psihice grave și nu se mai poate mișca din pat.

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Polițistul este principalul vinovat.A vrut sa l scape pe șofer de vină și să plătească femeia tot.Trebuia făcută cercetare sa vedem cu ce viteza circulat,daca a frânat,daca avea asigurare și altele…..

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -