Un prahovean are de plătit un tarif la gaze mai mare de opt ori. Ce ”greșeală” a făcut

2

Un cititor ne-a povestit cum furnizorul de gaze i-a mărit de opt ori tariful după ce și-a mutat sediul social al firmei la domiciliul său.

Antreprenorul prahovean, al cărui nume îl vom proteja la solicitarea sa, trece printr-o perioadă dificilă, fiind direct afectat de restricțiile impuse de autorități în timpul pandemiei.

”Din cauza perioadei dificile din punct de vedere financiar, pentru a reduce costurile cu chiria, am decis să mut sediul firmei la mine acasă. Am vrut să fiu corect și am notificat furnizorii de utilități că am devenit client persoană juridică” povestește prahoveanul.

Recent, acesta a primit de la furnizorul de gaze, compania Engie, factura aferentă lunii decembrie. Pentru un consum estimat de 291 mc a fost taxat cu suma de 3.493,61 lei, rezultând un tarif de 0,829 lei/kWh.

”Mi s-a părut o sumă uriașă, mai ales că precedenta factură, pentru un consum estimat de 156 mc am plătit 187,17 LEI. Când am comparat facturile am observat că tariful a crescut de opt ori, de la o lună la alta, respectiv de la 0,155 lei/kWh la 0,829 lei/kWh!” ne-a transmis cititorul.

Acesta a sunat la Engie și a aflat că, odată cu schimbarea regimului de client, de la persoană fizică la persoană juridică, s-a schimbat și tariful.

”Văzând acum clar noile tarife se poate constata că și dacă aș fi rămas client persoană fizică, tariful plafonat de stat la gaze este de 0,37 lei/kWh, mai mult decât dublu față de cât plăteam înainte de scumpiri!” a fost constatarea acestuia.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

  1. Astia,s speculanti si impostori ,persoane dubioase ,care dupa revolutie fac jocurile ,contractele cu firme multinationale si,si fac parte.Ar trbui nationalizata distributia din tara ,asa cum De Gaulle in anii 50 ,a procedat in Franta,deasemeni mercurial la produse alimentare

    • Acum cu ue/ue vor căuta tot felul de tertipuri să mențină prețurile ridicate.
      Oricum principalul beneficiar al acestor scumpiri este statul, vezi tva și acționariat majoritar în companiile de energie.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău