Avem, în județ, 454 de copii cu autism, conform datelor DGASPC. În realitate, însă, numărul lor este mult mai mare. „Acasă, în Prahova”, de la ora 13.00, facem „auzite” vocile copiilor cu TSA

0

Avem, în Prahova, 454 de copii cu autism, conform datelor DGASPC. Asta doar în statistici, fiindcă, în realitate, numărul lor este mult mai mare. Sunt copii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani, care fac terapie și ample procese de recuperare, pentru a ține sub control această tulburare de dezvoltare, care afectează comunicarea și comportamentul.

„Acasă, în Prahova”, de la ora 13.00, discută cu Mihaela Gheorlan, coordonator personal de specialitate, în cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Filofteia”.

Sute de copii în Prahova, mii la nivel național, sunt diagnosticați, anual, cu tulburare de spectru autist (conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Mintală).

Unii dintre ei merg la școli de masă, alții la școli speciale sau, mai există și categoria celor care nu sunt încadrați în învățământ. Din nefericire, ne confruntăm cu situația în care nu există suficienți specialiști pregătiți să lucreze cu copiii cu autism.

Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologică, ce apare, adeseori, la naștere sau la vârsta de 18 luni – 2 ani . Este caracterizat prin dificultăți în comunicare și limbaj, social și comportamental. Conform statisticilor, autismul apare mai des la băieți decât la fete și este întâlnit în toate tipurile de familii, indiferent de statut, mediu, etnie, nivel intelectual.

LIVE-ul :

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău