„Mâini întinse” către familii nevoiașe ale județului. În prag de sărbători, 33 de șoferi Bolt din Ploiești aduc zâmbete pe chipurile acelor semeni care nu zâmbesc destul

0

Având în gând îndemnul „să aducem zâmbete pe chipurile celor care nu zâmbesc destul”, un grup de ploieșteni, 33 la număr, șoferi Bolt, au decis să aducă un strop de bucurie semenilor lor pentru care sărbătorile nu înseamnă, din cauza lipsurilor materiale, nici lumină, nici căldură umană, nici fericire. Sunt acele familii care se gândesc cu disperare că nici anul acesta nu vor avea nimic sub bradul de Crăciun și nici mese îmbelșugate pentru copiii lor. Sunt acei oameni cărora le lipsesc visurile și care sunt ferecați în „închisoarea” unei vieți…fără viață.

Georgian Toma alături de alți 32 de colegi care sunt colaboratori ai Bolt în Ploiești au decis să fie acele „mâini întinse” către numeroasele familii nevoiașe din județ.

Femei care își cresc singure copiii numai ele știu cum, micuți țintuiți la pat din cauza bolilor, bătrâni cărora nu le mai trece nimeni pragul măcar să vadă dacă mai trăiesc. Disperarea, neputința și sărăcia în care supraviețuiesc aceste familii a fost și este în continuare luminată de acești ploieșteni inimoși, care au decis ca timpul lor liber și parte din banii pe care îi câștigă să fie cel mai frumos cadou de Crăciun pentru atâtea suflete chinuite. Eu au adus și aduc în continuare speranța acolo unde domnește întunericul.

„ Când faci un bine, trebuie să pui suflet. Ia cea mai frumoasă recompensă este strălucirea din ochii celor pe care îi ajuți. Nu vă dați seama ce am simțit când, spre exemplu, am mers la Ceptura, la o familie cu cinci copii și i-am văzut pe micuți tremurând cu o ciocolată în mână. Și nu tremurau de frig, ci de emoție. E cel mai frumos sentiment. Să ajuți fără să aștepți nimic în schimb. Să vezi zâmbete pe fețe triste de copii care, unii dintre ei, nici nu știu cum arată Moș Crăciun. Copii pentru care sărbătorile nu înseamnă nimic. Traiul lor e la fel. Cu nevoi, griji și prea multă tristețe și suferință”, ne-a spus Georgian Toma, unul dintre oamenii de bine ai Ploieștiului.

Până acum, cei 33 de ploieșteni, colegi de altfel, s-au mobilizat și au făcut vizite mai multor familii din Ceptura și Albești Muru. Au plecat la drum, cu mașinile personale burdușite cu bunătăți pentru copii. Mărturisesc că și-au făcut o misiune din a schimba destinele micuților din familiile defavorizate și destrămate, iar acest lucru îi împlinește peste măsură. Sunt fericiți că au creat un grup atât de frumos de oameni cu suflet mare, dornici să se implice în a face viața un pic mai bună  atâtor suflete necăjite. Au contribuit cu de toate, de la alimente haine, încălțăminte, jucării produse de igienă, până la electrocasnice.

Cei 33 de ploieșteni nu se opresc aici. Timpul lor și parte din resursele materiale proprii le vor îndrepta către ajutoarea cât mai multor familii, măcar acum, în cea mai frumoasă lună a anului. Și asta fiindcă își doresc un  decembrie „de poveste”, își doresc zâmbete, bucurie și un strop de alinare sufletească. Vor să își ridice, atât cât pot, semenii mai puțin norocoși din mlaștina deznădejdii.

Prin gestul lor, zeci de copii și bătrâni din zonele rurale al Prahovei vor petrece Sfintele Sărbători ale Crăciunului în liniște, cu pace în suflete și cu ochii ațintiți în Sus, către Dumnezeu care, da, e drept, „lucrează” prin oameni. Au dovedit-o și o dovedesc și acești 33 de oameni frumoși sufletește ai Ploieștiului.

 

 

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău