- Publicitate -

La Dumbrăvești a luat naștere prima pădure My Own Tree. 2.500 de puieți de tei, frasin și plop au fost deja „adoptați”. Alți 500 își așteaptă stăpânii (FOTO)

Weekendul trecut, în Prahova, mai exact în comuna Dumbrăvești, a luat naștere prima pădure My Own Tree. Un proiect inedit, un proiect ambițios al cărui scop este acela de revitalizare a naturii prin plantarea a 3000 de arbori.

Este un prim pas făcut în lupta inegală cu defrișările masive, fenomen care ia din ce în ce mai mare amploare. Inițiatorul proiectului, președintele Asociației My Own Tree, Gabriel Cristea, a mărturisit că ineditul proiectului îl reprezintă faptul că fiecare persoană dornică să contribuie la salvarea naturii poate „adopta” propriul copăcel. I se va elibera un certificat, care îl face proprietar pe viață asupra arborelui plantat.

Suprafața de teren pe care sunt plantați cei 3000 de copaci are 2 hectare. Sâmbătă, 50 de voluntari au dat startul plantării de puieți. Cei mai mulți arbori sunt teii, în procent de 70%, iar restul frasini și plopi.

„Este un efort susținut, întins pe aproximativ două săptămâni, urmând ca, la final, să avem 3000 de puieți cu scopul reducerii amprentei de carbon. Mă bucură că atât de mulți oameni s-au alăturat proiectului nostru. Nu sunt iubitori ai naturii doar din Prahova sau din țară. Avem alături de noi „adoptatori”, dacă îi pot numi așa, din SUA, Maroc, Israel sau Spania. Este un prim semn că, în ciuda tăierilor masive de arbori, iată, există oameni care se preocupă și de ceea ce  înseamnă „plămânul verde al naturii”. Este îngrijorător să nu realizăm că, spre exemplu, la fiecare minut, în lume, o suprafață de pădure echivalentă cu 40 de terenuri de fotbal este pierdută sau că peste 1,6 miliarde de oameni de pe glob depind de păduri pentru hrană, medicamente și mijloace de subzistență. Iată că, aici, în Prahova, noi vrem să arătăm că se poate, că o comunitate de oameni poate contribui la ceea ce noi numim un mare bine făcut naturii și un mare „mulțumesc” primit din partea generațiilor viitoare”, a spus Gabriel Cristea, președintele asociației My Own Tree.

Până acum au fost plantate câteva sute de puieți, urmând ca acțiunea să fie finalizată, așa cum precizam în aproximativ 2 săptămâni. Pe cele 2 hectare de teren vor apărea 3000 de specii de tei, frasini și plopi. Deja 2500 de puieți au fost „adoptați”, cei mai mulți de către o societate privată, iar câteva sute de persoane fizice.

Contra sumei de 35 de euro, fiecare proprietar va știi sigur că arborele „adoptat” va fi bine îngrijit, întreaga suprafață de teren fiind păzită cu strictețe. Oricând, proprietarul poate veni să își vadă copăcelul adoptat și să îi admire evoluția.

Cu banii obținuți, cei de la My Own Tree vor achiziționa alte terenuri, alți puieți și se vor ocupa de împădurirea altor suprafețe de teren deloc verzi la momentul de față.

La Dumbrăveștii de Prahova, acum, își așteaptă „adoptatori” alți 500 de puieți rămași fără stăpân. Inițiatorii proiectului ne-au spus că cei interesați nu trebuie decât să se logheze pe platforma My Own Tree și să respecte pașii necesari pentru a deveni „părinții” unui copăcel și pentru a primi certificatul de proprietate.

În plus, ne-a mai mărturisit Gabriel Cristea, nimic nu poate fi mai frumos, acum, că se apropie sărbătorile de iarnă, decât să faci un cadou original persoanei dragi. Adică, propriul copac în pădurea My Own Tree. Sau, în cazul celor care au pierdut pe cineva, nimic nu este mai emoționant decât plantarea unui puiet în memoria omului dispărut.

Dincolo de sentimente profunde, dincolo de această conexiune puternică om -natură, proiectul My Own Tree, să nu uităm, redă oxigenul care înseamnă viață. Iar noi, spun inițiatorii și voluntarii, ar trebui să învățăm să apreciem mai mult fiecare arbore și sănătatea lui, fiindcă un singur copac matur poate absorbi dioxidul de carbon și elibera suficient oxigen înapoi în atmosferă cât pentru a susține două ființe umane.

foto – Asociația My Own Tree

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Un român și un italian au furat trufe de pe un fond cinegetic din Prahova. Au folosit câini special antrenați – FOTO

Un român și un italian au fost depistați, joi, în zona montană cu..."diamantele Pământului", pe fondul cinegetic "25 Feleacu". Cele două persoane au recoltat,...

Al cincilea incendiu de vegetație, astăzi, în Prahova. Flăcările s-au extins și la un depozit cu materiale textile

Incendiul a avut loc în comuna Drajna, sat Drajna de Jos. S-a intervenit pentru lichidarea flăcărilor cu o autospecială de stins incendii, tip ASAS,...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Conf.univ.dr.ing. Alin Diniță este noul rector la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești

Conf.univ.dr.ing. Alin Diniță a fost ales, vineri, de către Comunitatea Academică, rector al Universității Petrol-Gaze din Ploiești. Turul 2 al alegerilor pentru funcția de rector...

Petrolul Ploiești joacă în această seară cu UTA Arad

Reveniți pe traiectoria potrivită după ce au adunat șase puncte din ultimele două etape, „lupii” așteaptă cu mare încredere duelul cu UTA Arad, vizând...

Ce a declarat hoțul prins la Ploiești, după ce a furat un sac cu bani al Poștei Române. ”M-am distrat cu prietenii”

Aproape zece mii de euro. Atât a reușit să cheltuiască în mai puțin de două zile tânărul de 20 de ani care a furat...

A fost identificat stăpânul taurului care a provocat accidentul de pe DN 1, la Potigrafu. Cum a fost sancționat

Un accident rutier grav s-a produs, vineri seara, pe DN1, la Potigrafu. Un taur a ajuns pe drumul național, fiind lovit de un autocar...

Citații false în numele Poliției Române. Avertismentul autorităților

Directoratul Național de Securitate Cibernetică trage un semnal de alarmă privind o nouă metodă de fraudă. Este vorba de citații false, emise în numele...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -