Experiența unui ploieștean care participă frecvent la protestele din Italia împotriva certificatului verde: ”Este o limitare a dreptului la muncă”

1

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Prahovean stabilit în Italia: ”Pașaportul covid este obligatoriu la muncă și nimeni nu comentează”, un alt cititor ne-a contactat pentru a oferi un punct de vedere diferit.

”Bună ziua. Numele meu e Marin Marius și sunt coordonator regional la sindicatului șoferilor FAO COBAS. Sunt născut în Ploiești, dar din 2007 m-am stabilit în Italia.

Vă scriu referitor la articolul în care un prahovean stabilit în Italia spune că nimeni nu comentează după impunerea certificatului verde la angajați.

Ei bine, nu este adevărat! Acest greenpas, care în fapt e o limitare a dreptului la muncă, a produs mișcări în masă la nivel național, care s-au lăsat inclusiv cu devastarea unui sediu al sindicatului confederal CGIL la Roma.

Vreau să vă aduc la cunoștință că în Italia au crescut cu aproximativ 30% cererile de concediu medical din partea multor angajați, care nu au avut posibilitatea de a face tampoane (n.r. teste anti-covid).

Precizez că industria de transport, deja în criză de șoferi, este aproape în colaps pentru că între 25 și 35% dintre șoferi sunt nevaccinați.

Situația nu s-a calmat nici după 15 octombrie, când pașaportul verde a devenit obligatoriuu pentru angajați, și în continuare se anunță greve în masă….Inclusiv patronii vor să protesteze, nu doar angajații nevaccinați”.

Cititorul nostru ne-a trimis și imagini de la protestele anti-certificat verde la care a participat în Italia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău