„Lăsați-ne să vă dăm un pansament la mână, să ajutăm cu un pahar cu apă un bolnav, să îi punem șosete în picioarele reci!” Mesajul cutremurător al unei ploieștence care vrea să facă voluntariat, alături de alți 150 de prahoveni, în secțiile COVID ale SJU Ploiești

0

Are 32 de ani, este ploieșteancă și o cheamă Nicoleta Boyce. Vrea, mai mult ca orice, să fie sprijin și alinare pentru pacienții infectați cu COVID -19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Știe cât de dramatică este situația, mai ales că tatăl ei se află internat la terapie intensivă de o săptămână. Nicoleta vrea să muncească voluntar, vrea în zona roșie COVID, vrea să facă diferența între viață și moarte, chiar dacă va fi doar un combinezon alb, o voce și niște ochi pentru oamenii care luptă să supraviețuiască.

Alți zeci de tineri prahoveni vor să i se alăture

Ca ea, alți aproximativ 150 de prahoveni, dornici să se alăture acestui demers. De ce? Fiindcă nu vor singurătate pentru cei care mor fără să vorbească cu familiile. De ce? Fiindcă vor să dea un pahar cu apă, o lingură cu mâncare, ori un cuvânt de încurajare celor care acum se luptă să trăiască. Să facă orice, dar absolut orice pentru a ușura munca medicilor, asistentelor, infirmierelor, brancardierilor și a întregului personal epuizat fizic și psihic.

„Cunosc asistente care lucrează neîntrerupt de 4 zile. 4 zile de nesomn și muncă la foc continuu. Sunt la limită. Nu mai rezistă. E un război ce se întâmplă și, din păcate, nu este unul cu arme cinstite. Eu nu știu dacă o să îmi mai văd tatăl vreodată. Are peste 80% din capacitatea plămânilor afectată. Știu că nu se poate hrăni, este pe ventilație și moare, efectiv, de foame fiindcă personalul nu mai face față. Poate dacă nu trăiam personal o astfel de dramă, persistam în ignoranță. Nu trebuie să așteptăm să ne moară cei dragi. Indiferent de riscuri, trebuie implicare. Din partea noastră, a tuturor!” este mesajul Nicoletei Boyce.

„Lăsați-ne să intrăm alături de voi în această cursă contra cronometru!”

Tânăra, mămică a unui băiețel de șase ani, spune că este dispusă să își asume toate riscurile unei posibile infectări. Totul în ideea de a ajuta și de a întinde o mână personalului suprasolicitat. Chiar dacă nu are studii medicale, Nicoleta Boyce are convingerea că poate ușura, într-o măsură sau altă, atât viața pacienților internați, cât și pe cea a cadrelor medicale epuizate de avalanșa de pacienți infectați. Ea și cei aproximativ 150 de prahoveni, dornici să facă voluntariat în secțiile COVID ale Spitalului Județean.

 „Lăsați-ne să vă venim alături! Lăsați-ne să vă dăm un pansament la mână, să dăm un pahar cu apă unui bolnav, să le punem șosete în picioarele reci, să le strângem mâna și să le spunem că totul va fi bine! Lăsați-ne să răspundem la apelurile celor de afară, pentru ca voi să vă puteți ocupa numai de pacienți și să vă dedicați lor 100%. Lăsați-ne să intrăm alături de voi în această luptă contra cronometru! Vrem să vă fim alături, nu să vă încurcăm în vreun fel. Voi ne spuneți ce să facem, iar noi vom fi acolo! Acasă, cei dragi sunt îngrijorați! Să le dăm vești bune, nu mai vrem doliu!”

este mesajul cutremurător al ploieștencei, mesaj adresat în numele zecilor de voluntari prahoveni.

Nicoleta Boyce a înaintat SJU Ploiești o solicitare de voluntariat, iar acum așteaptă un răspuns. Dacă feedback-ul va fi negativ, ea are de gând să se adreseze Ministerului Sănătății. Și asta, spune ea, pentru că în alte orașe mari se poate și vrea ca și la Ploiești un astfel de demers să fie posibil.

 

 

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău