- Publicitate -

Tot mai mulți copii au ajuns să sufere de bolile bătrâneții. Clinica As Medical din Ploiești oferă servicii eficiente de recuperare medicală pentru copii și adulți – FOTO

Data:

În ultimii ani, cele mai des întâlnite afecțiuni la copii sunt ale coloanei vertebrale, precum scolioza și cifoza. Curburile vertebrale își modifică forma anatomică din cauza pozițiilor vicioase pe care minorii le adoptă la birou, la calculator, la telefon sau la televizor. Clinica As Medical din Ploiești oferă servicii de recuperare medicală astfel încât cei mici să nu ajungă să sufere de bolile specifice mai degrabă vârstei a treia. Ne găsiți în Ploiești, Str. Cuza Vodă nr. 10-12, și în Câmpina, Str. M. Kogălniceanu nr. 19B (Clinică exclusiv ORL), sau pe asmedical.ro, telefon 0756 920 920.

- Publicitate -

Primele semne ale afecțiunii coloanei vertebrale

O primă reacție a schimbării aliniamentului corporal este durerea apărută în urma contracturilor musculare, ca urmare a schimbării poziției anatomice normale a coloanei vertebrale. Fiecare dezechilibru al posturii atrage după sine o schimbare a acesteia și, implicit, durere. În zona superioară sau inferioară a locului unde s-a produs modificarea, organismul încearcă să compenseze schimbarea aliniamentului, formând o altă curbură. Schimbând poziția coloanei cu una nenaturală, apar astfel de deficiențe posturale.

Pozițiile corecte ale copiilor, la birou

- Publicitate -

Fiecare persoană funcționează după propriile unghiuri, așa că se recomandă ca poziția unui copil la birou să fie cu ambele picioare pe sol, nu cu un picior sub el, sucit sau picior peste picior, cu ambele coate pe birou, să nu aibă o poziție curbată deasupra caietului, iar înălțimea biroului să fie adecvată înălțimii copilului. Însă, chiar și cu aceste condiții îndeplinite, foarte importantă este tonifierea musculaturii spatelui, deoarece în lipsa acesteia apare o poziție curbată, pentru comoditate. În mod normal, coloana trebuie să aibă o convexitate anterioară la nivel lombar și cervical, dar și o convexitate posterioară la nivel toracic.

Așadar, se ajunge la recomandarea practicării mișcării de către copii, dar nu orice fel de mișcare, ci acel sport care dezvoltă toate grupele de mușchi în acelasi timp, care nu pune presiune pe articulații și care dezvoltă bilateralitatea corpului. Este important ca de mici, copiii să fie învățați să-și conștientizeze postura corporală și să facă exerciții simple, cu propriul corp, în copilăria fragedă, ca mai apoi să practice sporturi precum fotbal, înot, dans, atletism, volei.

Cum decurge un control la Clinica As Medical?

- Publicitate -

În primul rând, există o echipă medicală care stabilește diagnosticul și efectuează recuperarea, formată din medici de recuperare medicală –Dr. Nedea Natalia și Dr. Nicolescu Cosmin- alături de Petru Drăgan, kinetoterapeut.

În primă fază, pacientul este evaluat, inclusiv imagistic, dacă este nevoie, cu efectuarea anumitor măsurători, iar în funcție de unghiurile prezentate se stabilește planul de recuperare, format din fizioterapie și kinetoterapie.

Fizioterapia este primul proces prin care trebuie să treacă un pacient, pentru că ajută la combaterea durerii, ca să se poată trece la următorii pași de recuperare. Echipamentele cu tehnologie de ultimă generație și sălile special amenajate pentru rezultate maxime ale acestora susțin echipa As Medical pentru performanță, la cele mai înalte standarde și permit o observare exactă a afecțiunilor, astfel diagnosticarea și schemele terapeutice fiind bine țintite (detalii pe www.asmedical.ro)

- Publicitate -

Kinetoterapia sau gimnastică medicală, cea mai simpla formă de mișcare a unei persoane, prin care învățăm să fim conștienți de propriul corp, cum să facem mișcări corecte pentru a îmbunătăți postura care să dureze în timp, ințiată în Clinică și apoi continuată acasă, ca rutină zilnică, în fața oglinzii, pentru un controlul mișcării, completează fizioterapia în recuperarea medicală.

De ce trebuie să mergeți la un consult de recuperare medicală?

În primul rând, recomandările echipei de recuperare medicală As Medical vor opri avansarea deficienței, iar apoi vor  recupera deficiența. Așadar, momentul pe care îl alegeți să vă prezentați la un consult este extrem de important, eforturile dvs., fizice, mentale și financiare fiind mult mai mici dacă alegeți să fiți evaluați și diagnisticați la primele semne.

- Publicitate -

Care sunt semnele că trebuie să ajungi la medicul de recuperare medicală?

După 40 de ani, poziția deficientă la birou, statul în mașină, ridicarea unor obiecte grele în poziții greșite, plus degenerarea naturală apărută odată cu trecerea anilor pot aduce afectarea posturii care are ca simptomatologie, în funcție de zonele afectate, dureri, amețeli, amorțeli pe membre, discopatie, dar și vertij. De cele mai multe ori, aceste simptomotologii nu conduc pacientul la medicul de recuperare medicală, ci la alte specialități, astfel că, în loc sa se rezolve cauza exactă, se prelungește perioada în care afecțiunile se agravează. Tocmai de aceea, abordarea multidisciplinară, în cadrul Clinicii As medical în echipe de medici de specialități care se suprapun pe anumite simptomatologii- ORL, neurologie, medicină de recuperare- este una care vă va ajuta la obținerea unui diagnostic rapid și corect.

Chiar dacă pacientul trece prin anumite modulele de fizioterapie recomandate de medicii Clinicii As Medical (asmedical.ro): megneto-diaflux, Tecar, elongatii vertebrale, electroterapia, laser de înaltă intensitate, care sunt folosite pentru a combate inflamațiile și durerea și pentru a relaxa sistemul muscular, neefectuarea modulelor de kinetoterapie va duce la agravarea în timp a afecțiunii.

- Publicitate -

Spre exemplu, elongația vertebrală, o metodă pasivă de întindere a coloanei vertebrale, cu ajutorul unui echipament special conceput pentru a elimina tensiunea intra-articulară, este o terapie nedureroasă recomandată de echipa medicală de recuperare a Clinicii As Medical, ce produce o senzație de „eliberare” a coloanei și un stretching al musculaturii paravertebrale. Însă, este neapărat necesară continuarea vindecării cu pachete de exerciții fizice, recomandate de echipa de recuperare medicală.

Recuperarea medicală post-traumatică este absolut necesară după intrevenții chirurgicale, fracturi, entorse, recomandate fiind pachete complete de fizioterapie, urmate de programe de kinetoterapie care se vor continua atâta timp cât există invalidarea organului la care a avut loc intervenția.

Clinica AS Medical – Performață în medicină susținută de tehnologie de ultimă generație

- Publicitate -

TECAR, una dintre cele mai performante forme de terapie de pe piață, pe care o găsiți la Clinica As Medical, este o formă de fizioterapie noninvazivă ce utilizează curenți elecromagnetici capacitivi-rezistivi, pentru a ajuta la vindecarea țesutului musculo-tendinos. Folosit în procese inflamatoare musculare și osteo-articulare, grăbește vindecarea organismului într-un mod relaxant, fiind resimțit de către pacient ca un masaj. Un avantaj considerabil al terapiei prin curenți electromagnetici de înaltă intensitate este faptul că înjumătățește timpul de recuperare a afecțiunii. TECAR terapia poate fi folosită în patologii precum lombalgie, lombosciatalgie, contracturi, întinderi și leziuni musculare, tendinopatie, bursite, patologii osteocondrale, coxartroza, periartrita umărului, pinteni calcanieni, traume discorzive și contuzionale.

Pentru că în Clinica As Medical veți găsi o echipă medicală formată din profesioniști în continuă dezvoltare și formare, pentru ca experiența dvs să fie una sigură, iar abordarea și soluționarea problemelor medicale să fie în concordanță cu cele mai avansate protocoale medicale, experiența dvs de recuperare va fi una mult mai rapidă și mai relaxantă.

Clinica As Medical oferă consultații medicale de specialitate și investigații acoperind o gama larga de afecțiuni din spectrul ORL, alergologie, neurologie, pneumologie, recuperare medicală. (P)

Clinica AS Medical – Sănătatea ta, pe mâini bune!

Ploiești, Str. Cuza Vodă nr. 10-12

Câmpina, Str. M. Kogălniceanu nr. 19B (Clinică exclusiv ORL)

asmedical.ro

0756 920 920

Galerie FOTO

 

 

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Virgiliu Nanu, înlocuit din funcția de prefect de Prahova

Emil Drăgănescu a fost numit în funcția de prefect de Prahova iar în locul acestuia a fost desemnat Adi-Mircea Tănase.

Anchetă la Spitalul Sf. Pantelimon din București după ce 20 de pacienți au murit la ATI în trei zile

Ministerul Sănătății a anunțat că va trimite Corpul de...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.

Drumul care trebuia să lege Gara de Vest de Gara de Sud din Ploiești, pe fonduri europene, a rămas pe hârtie

Replica primarului: ”O prostie!” sau ”Proiectele au fost greșite!”

Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești are o nouă mașină pentru campaniile mobile din Prahova

„Pentru noi este o mare bucurie. Este ceea ce avem nevoie.”
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.

Drumul care trebuia să lege Gara de Vest de Gara de Sud din Ploiești, pe fonduri europene, a rămas pe hârtie

Replica primarului: ”O prostie!” sau ”Proiectele au fost greșite!”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Virgiliu Nanu, înlocuit din funcția de prefect de Prahova

Emil Drăgănescu a fost numit în funcția de prefect de Prahova iar în locul acestuia a fost desemnat Adi-Mircea Tănase.

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.

Drumul care trebuia să lege Gara de Vest de Gara de Sud din Ploiești, pe fonduri europene, a rămas pe hârtie

Replica primarului: ”O prostie!” sau ”Proiectele au fost greșite!”
- Publicitate -