Bătrânul agresat la un azil din Câmpina, în comă. Ieri i-au fost operate cheagurile de sânge de la cap. Autoritățile nu se grăbesc să „facă lumină” în acest caz

0

Bătrânul în vârstă de 71 de ani, internat la un azil din Câmpina, ajuns la Spitalul Județean Ploiești, după trei săptămâni petrecute la centru, cu multiple leziuni și traumatisme, se află, în continuare, internat în spital, în stare critică. Fiica acestuia ne-a dezvăluit că tatăl ei a suferit ieri o intervenție chirurgicală pe creier din cauza cheagurilor de sânge. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire, bătrânul fiind în continuare intubat, în stare comatoasă. Între timp, V.I Iordan duce o luptă asiduă cu autoritățile pentru a face lumină în cazul tatălui ei.

Vă reamintim că, la începutul acestei luni, V.I. Iordan, fiica lui D Iordan, lansa acuze grave la adresa medicului Eugenia Stănărângă, cea care conduce centrul „Casa Bunicilor” din Câmpina. Femeia susține că, timp de trei săptămâni petrecute în acest azil, tatăl ei a ajuns într-o stare deplorabilă.

„Vânătăi, răni pe tot corpul, coaste rupte, fisuri la coloană, înfometat, murdar. Din cauza cheagurilor de sânge formate la cap, a trebuit ieri să fie operat. Toate erau lovituri recente, chiar dacă doamna doctor mi-a zis că l-am adus eu lovit în halul acela. Nu este adevărat. Da, el are demență senilă, de aceea am și vrut îngrijire de specialitate. Dacă îl duceam eu așa, de ce nu l-au trimis către spital și mi l-au ținut la centru trei săptămâni? O singură dată m-au lăsat să îl văd, în rest am avut accesul interzis. L-am dus, când l-au externat, la un alt centru din Câmpina unde mi s-a zis că rănile lui sunt de spital. De la spitalul din Câmpina am ajuns direct la SJU, unde, la momentul internării, medicii mi-au comunicat că loviturile de la cap, unele dintre ele, nu sunt mai vechi de o zi.”

Citește și:Bătrânul abuzat la un centru din Câmpina, conectat la aparate. Familia încă așteaptă răspunsuri de la autorități

„Minciuni spuse de un aparținător mofturos”

Contactat telefonic, medicul de Medicina Muncii, Eugenia Stănărângă se apără și spune că toate sunt minciuni menite să o denigreze, minciuni spuse de către „un aparținător mofturos cu probleme grave”. Asta deși, pe adresa centrului de bătrâni din Câmpina au existat și în trecut reclamații pentru rele tratamente aplicate bătrânilor. În plus, situația de la centru a stârnit revoltă și în spațiu public, nu puțini fiind cei care au lăsat comentarii negative la adresa conducerii instituției și a felului în care sunt tratați aici vârstnicii. Același medic cataloghează și respectivele plângeri și recenzii tot „minciuni menite să îi strice reputația”.

 Niciun răspuns la solicitarea de efectuare a expertizei medico -legale

Pe 6 septembrie, urmare a plângerilor și verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Câmpina s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, activitățile de urmărire penală efectuându-se sub directa coordonare  a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina. Fiica bătrânului a depus o solicitare pentru efectuarea expertizei medico – legale, până la această oră neprimind niciun răspuns în acest sens, deși au trecut mai bine de două săptămâni de la incident.

DSP, singura instituție care a transmis o ambiguă poziție oficială

Am solicitat și noi, pe cale oficială, răspunsuri scrise atât din partea căminului de bătrâni „Casa Bunicilor”, a SJU Ploiești și DSP Ploiești, unde medicul Eugenia Stănărângă este angajat, administrând, totodată și centru privat pentru persoane vârstnice din Câmpina.

Singurii care au răspuns, până la această oră, la solicitarea legală transmisă de către redacție au fost cei de la Direcția de Sănătate Publică Prahova. Vă redăm integral punctul de vedere al instituției, cu singura mențiune că vorbim despre o înșiruire de cuvinte din care lipsește fix ceea ce este mai important: informația cât mai explicită cu privire la o situație extrem de gravă, despre care nu se poate vorbi, din nefericire, la singular.

„Ca răspuns la solicitarea dvs., înregistrată la Direcția de Sănătate Publică, cu referire la căminul Asociația Sf. Muceniță Eugenia – Casa Bunicilor Câmpina, vă comunicăm următoarele:

Ultima verificare a fost efectuată de către inspectorii sanitari din cadrul DSP Prahova în data de 09.09.2021.

Neconformitățile consemnate în procesul verbal de constatare încheiat în data de 17.09.2019 au fost remediate.

Incidentul din 2019 petrecut la unitatea respectivă și apărut în spațiul public la care faceți referire nu a constat în „abuz fizic contra unui bătrân internat”. Datorită faptului că acest incident s-a înscris în domeniul deontologiei profesionale, sesizarea a fost transmisă către Colegiul Medicilor Prahova.

Punctul de vedere al doamnei dr. Eugenia Stănărângă a fost transmis inspectorilor sanitari din cadrul DSP București care au efectuat verificările din 2019.

La nivelul DSP Prahova, până la acest moment, nu a fost înregistrată o sesizare din partea doamnei V. Iordan, cu privire la agresarea fizică a tatălui acesteia.

A fost solicitată o notă de relație reprezentantului legal al unității cu privire la incidentul semnalat în presă, în cursul lunii septembrie 2021. Incidentul nu intră în competența instituției noastre și se află în cercetarea organelor abilitate.”

Vom urmări acest caz.

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău