Cum au reușit doi medici de familie din Prahova, soț și soție, să imunizeze un număr record de localnici. ”E simplu, au încredere în noi!”

0

Doi medici de familie din Prahova, soț și soție, au reușit să administreze de la începutul campaniei de vaccinare anti-covid și până în prezent peste 3500 de doze de ser produs de Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson. Află clasamentul centrelor de vaccinare din Prahova, întocmit de DSP, la solicitarea observatorulph.ro, la finalul articolului.

Este vorba de Dr. Gâjman Doru şi Dr. Gâjman Mirela Mihaela, din Vălenii de Munte. Primul a administrat peste 2.200 de doze de vaccina ati-covid, iar soția sa peste 1200 de doze. În plus, aceștia fac parte și din personalul medical din centrul de vaccinare deschis în oraș, unde au imunizat alte câteva sute de persoane.

Performanța lor este cu atât mai mare cu cât numărul celor imunizați este aproape 30% din cel raportat de spitale importante precum cel din Urlați, Câmpina sau secția Boldescu a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești.

Observatorulph.ro l-a contactat pe medicul Doru Gâjman pentru a afla rețeta succesului în convingerea pacienților de a se imuniza, având în vedere faptul că numărul celor care se vaccinează acum la nivel național este foarte mic.

Reporter: Cum ați reușit să-i convingeți pe oameni să se vaccineze?
Dr Doru Gâjman: Cei mai mulți sunt din rândul pacienților din lista mea, care cuprinde peste 5000 de persoane. Oamenii au încredere în mine. Știu că și dacă mă sună la 12 noaptea cu o problemă le voi răspunde la telefon.

I-ați sunat personal să vină la cabinet?
În niciun caz! S-au adus unii pe alții, cum se spune. Eu le-am explicat în ce constă procedura, care sunt riscurile și dacă rudele sau prietenii celor vaccinați s-au convins că nu au pățit nimic au venit și ei la cabinet.

Din statistica DSP reiese că cele mai multe doze administrate de dvs. provin de la Johnson&Johnson. Care este explicația?
În primul rând faptul că se face într-o singură doză este un mare avantaj pentru oameni, care scapă de un al doilea drum la cabinet. Apoi nu au existat nici discuții contradictorii…

Ce categorie de persoane predomină în statistica dvs de vaccinare?
Am imunizat oameni din toate categoriile de vârstă. Nu pot să spun că există una deosebită. Repet, pacienții mei au încredere în mine. Aceștia provin atât din Vălenii de Munte, cât și din comunele limitrofe.

În ultima perioadă autoritățile raportează un număr tot mai mic de doze administrate zilnic, la dvs. cum e?
Este adevărat că numărul celor care vin la vaccinare oscliează, dar astăzi (n.r. 8 septembrie) vă pot spune că stăm foarte bine. Avem 45 de persoane care au fost imunizate și programul încă nu s-a terminat.

DSP Prahova a întocmit un top al centrelor de vaccinare (spitale și medici de familie) la solicitarea observatorulph.ro. Statistica este valabilă la 1 septembrie:

 

 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău