VIDEO: Specimenele care au transformat Ploieștiul în ghenă de gunoi. Filmează-le și tu pe cele din cartierul tău!

0

Dacă vă întrebați cum a ajuns Ploieștiul o ghenă de gunoi, din centru și până la marginea orașului, avem și astăzi un exemplu surprins într-o filmare de pe strada Dragalina.

Campania Observatorul verde – ”Tu ce ai schimba, dacă ai putea, la tine în cartier?”  își atinge scopul, asta în primul rând datorită ploieștenilor, sătui să trăiască într-un oraș mizerabil.

Printre soluțiile propuse este și aceea de a-i filma pe cei care aruncă gunoiul pe străzi, devenind un obicei în a scăpa de el la întâmplare. Am constatat (și vă vom demonstra în curând) că, după ce o stradă este curățată, trec doar câteva ore până când gunoiul reapare.

Exemplul pe care vi-l oferim astăzi este de pe strada Dragalina, nu foarte departe de zona centrală a orașului. Două ”stimabile” își cară pubelele la colț de stradă, apoi varsă gunoiul, deși observaseră că sunt filmate (video la final).

De ce nu s-au sinchisit să renunțe? Tocmai pentru că s-au obișnuit să nu existe repercursiuni. Dacă Poliția (în special cea locală) s-ar mișca în teren, individele ar fi ușor de identificat și sancționat.

În acest context, revenim cu propunerea de a se constitui echipe mixte, formate din polițiști locali, angajați de la salubritate, eventual jurnaliști și alți doritori să se implice, echipe care ar identifica ușor astfel de probleme.

Ar mai rămâne doar ca legea să se aplice, cuantumul amenzilor să crească rapid și semnificativ, apoi să se transforme în muncă în folosul comunității (minim o lună pentru o faptă ca cea din imagine). În final, luând exemplul statelor civilizate, dacă amenzile nu sunt plătite sau munca în folosul comunității nu este prestată, să se treacă la următorul nivel, respectiv transformarea acestora în perioade de detenție.

Este un mecanism simplu, eficient, pe care nu noi l-am inventat, dar pe care îl susținem cu toată convingerea, ca pe unica soluție de a avea localități civilizate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău