Teroare în Câmpina. Un individ ce are la activ un viol contra unei minore a vandalizat Piața Centrală și o casă de pariuri. Momentul a fost surprins de camere! VIDEO

0

A terorizat o întreagă comunitate. Nu o dată, ci în nenumărate rânduri. Are la activ un viol contra unei minore, pe care a nenorocit-o sub amenințarea cuțitului.  A fost condamnat, în 2018,  la cinci ani și patru luni de închisoare. În același an, a fost eliberat condiționat, fiind pus sub supraveghere. La fel, are antecedente legate de distrugerea mai multor bunuri aparținând domeniului public. Azi noapte, Câmpina a fost, din nou, sub teroare. Claudiu Robert Faur, cunoscut în oraș drept „ Van Damme”, înarmat cu o săpăligă, a vandalizat Piața Centrală a orașului și o casă de pariuri din zonă. Intenția individului, până să fie „săltat” și dus la Spitalul de Psihiatrie Voila, era să distrugă și mașinile parcate în stația de taxiuri, aflată în imediata apropiere a pieței. Deși pare incredibil, bărbatul a fost lăsat liber, din nou, pe stradă! Momentul vandalizării pieței a fost surprins de camerele de supraveghere – VIDEO la finalul textului.

Comercianții din Piața Centrală Câmpina sunt șocați. La primele ore ale dimineții, și-au găsit marfa acoperită de cioburi și urme de sânge. 12 geamuri ale pieței au fost făcute țăndări aseară, în jurul orei 22.00, de către individul certat cu legea.

Speriați, trecătorii au sunat la 112, încercând să fugă din calea individului care distrugea pe bandă rulantă tot ce prindea în cale. Robert Faur, din spusele piețarilor, s-ar fi „ răzbunat” pe tot ceea ce înseamnă bun proprietate publică din cauza faptului că se…certase cu iubita. Consumul de alcool și firea extrem de violentă l-au determinat pe acesta să distrugă tot ce i-a picat la mână.

Marian Daniel, comerciant :

„Uitați-vă cum arată fructele mele, pline de cioburi și sânge. Sunt șocat! Dacă venea cu săpăliga aia mai devreme și ataca oamenii? Ce siguranță avem noi? Fiindcă, individul ăsta nu e la prima abatere!”

Georgeta, comerciant:

„Am ajuns pe la șase și ceva. Am văzut geamuri făcute țăndări și marfa compromisă, parte din ea. Mi-a fost frică să mai intru, vă spun sincer. Mi-e frică și acum, am înțeles că a fost dus la Voila și eliberat. Adineauri, ( n.r. ora 9.30), se plimba țanțoș prin fața pieței. Asta în condițiile în care tuturor ne e teamă de el și de reacțiile lui de om cu grave probleme psihice, care nu are ce căuta în libertate.”

Conducerea Spitalului Voila susține că, da, l-a eliberat pe bărbat, după comiterea faptelor reprobabile. Deși a ajuns la spital în stare avansată de ebrietate, plin de sânge și extrem de recalcitrant, i s-a dat drumul pe stradă. Fără, însă, să fie anunțată Poliția că el e în libertate.

Starea de panică instaurată în rândul comercianților din zona Pieței care, după incidentul de aseară, l-au văzut pe bărbat plimbându-se sfidător prin zonă, azi dimineață, a fost uriașă. Nu a durat mult până când polițiștii l-au identificat și l-au dus la secție pentru declarații.

Între timp, comercianții din Piața Centrală nu au liniște. Le este teamă pentru siguranța lor și vor să se ia măsuri pentru ca acest personaj să nu mai umble liber pe stradă. În urmă cu foarte puțin timp, directorul Serviciului Public de Exploatare și Administrare a Pieței Centrale, Marian Nistor, ne-a spus că a depus plângere penală pentru distrugere și tulburarea ordinii publice.

La momentul de față, geamurile sparte de individ sunt înlocuite cu o folie de protecție, ce va fi menținută timp de o săptămână. Va fi inițiată procedura de achiziție publică pentru cumpărarea și montarea de noi geamuri. Costurile se ridică la aproximativ 20.000 de lei.

VIDEO Momentul vandalizării pieței:

FOTO Geamurile sparte au fost acoperite cu folie, provizoriu:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău