„M-au trimis acasă, să moară copilul în patul lui, nu la ei în spital!” Drama lui Ionuț Alexandru, băiatul diagnosticat cu leucemie limfoblastică, tip T

0

Azi am cunoscut-o pe doamna Olguța Berechet. Plângea mocnit. M-a rugat să scriu, cum știu mai bine, povestea băiatului ei, Ionuț Alexandru. Să îl ajutăm, cu toții, să ajungă în Italia, la Roma, la clinica „Bambinos”. Copilul împlinește, pe 2 iulie, 13 ani și a fost diagnosticat, acum un an și jumătate, cu leucemie acută limfoblastică, tip T. Medicii de la Spitalul Fundeni nu mai au ce să îi facă. Au trimis-o acasă cu băiatul „să moară în altă parte, în patul lui, nu la ei în spital”.

Femeia, mamă a trei copii, nu vrea să renunțe și luptă până în ultima clipă pentru unicul ei băiat. Își șterge lacrimile și încă speră la o minune! Chiar dacă, ironia sorții, ceea ce îi lipsește copilului ei acum e timpul… berechet pe care Ionuț, din păcate, NU îl mai are!

Până acum un an și jumătate, Ionuț Alexandru a fost un copil care oricare altul. Din senin, a început să acuze stări de greață, amețeli, vărsături si lipsă de concentrare. Diagnosticul a fost imediat pus de către medicii de la Spitalul Fundeni din Capitală: leucemie. Cuvintele rostite de către medici le-au împietrit sufletele de durere părinților, care nu puteau înțelege de ce li se întâmplă acest lucru, de ce lui Ionuț.

Medicii români nu mai au ce să îi facă

„A fost bine o perioadă după ce i s-a pus diagnosticul, iar acum 6 luni a suferit o recădere. Am venit cu el la Fundeni unde a fost trecut pe tratament destul de puternic și terapii foarte dure. Cure de citostatice, chimioterapie, transfuzii de sânge… Fiind o formă de leucemie cu celulă de tip T, ea e mai agresivă și progresează galopant. Ace, înțepături, analize peste analize până azi dimineață, când medicii mi-au zis că nu mai au ce să îi facă. Boala e mult prea avansată și șansele lui Ionuț sunt minime. Mi-au recomandat să îl iau acasă. Să nu întâmple la ei în spital inevitabilul. Dar eu refuz asta. Ionuț e comunicativ, mănâncă, e vesel… Parcă refuz să cred că nu se mai poate face nimic. Vă implor, ajutați-mă să îl transfer de aici la clinica din Roma unde, sperăm, are o șansă la viață” spune, cu disperare, Olguța, mama băiatului.

Aceeași femeie care nu acceptă ideea că pentru băiatul ei nu se mai poate face nimic. Aceeași femeie care, astăzi, povestea disperată că este în căutarea unui alt spital, eventual „Marie Curie”, care să îi dea o șansă. Cât de mică. Nu concepe faptul că al ei copil este condamnat la moarte. Nu concepe să stea cu mâinile încrucișate și să nu lupte până în ultima clipă pentru a-și salva copilul.

O clinică din Roma, singura șansă a lui Ionuț

Singurii, se pare, care pot lupta, acum, pentru viața lui Ionuț Alexandru sunt medicii de la o clinică din Roma. Nici ei nu știu dacă viața copilului poate fi salvată, dar sunt dispuși să încerce. Pentru asta, familia are nevoie de nu mia puțin de 100.000 de euro. În contul  deschis pe numele copilului s-au strâns până acum doar… 6000 de lei. Iar dacă  băiatul  nu are ceva acum, acele două lucruri sunt sănătatea și timpul.

Ionuț Alexandru  este doar un copil de clasa a VI-a. A făcut, atât de grav bolnav fiind, lecții la Fundeni, iar notele vor ajunge în catalogul clasei. El vrea, acum, la final de an școlar, să își ia „la revedere” de la colegi, prieteni și profesori. Nu vrea și nu merită să le spună ” adio”!

Cine vrea să îl ajute pe Ionuț Alexandru poate dona în următoarele conturi deschise:

RO73INGB0000999910205161 (LEI)

Titular cont: Berechet Alin

Sau

RO11RNCB0130156674870001 (LEI)

RO59RNCB0130156674870010 (EURO)

Titular cont: Berechet Elena

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău