Relansăm campania ”Fii uman, adoptă o groapă!”. Semnalează-le în special pe cele foarte periculoase, să tratăm orbul găinilor din primărie

2

Să fii șofer în Ploiești a început să devină un test al rezistenței la stres și al disponibilității la asumarea de riscuri. Străzile bine întreținute pot face diferența între viață și moarte într-un oraș cu zero locuri noi de parcare construite în ultimii ani, cu vegetație luxuriantă pe marginile unor străzi și alei, cu zeci de totemuri publicitare care obstrucționează vizibilitatea șoferilor. Să nu mai vorbim despre absența totală a marcajelor rutiere.

Din nefericire, în ultimele luni, pe multe dintre străzile intens circulate au început să apară gropi sau crăpături care nu pot fi traversate fără ca mașina să nu sufere daune. Pentru a le ocoli pe multe dintre ele, șoferii intră pe contrasens, se urcă pe trotuare sau spații verzi, pun frâne bruște. Traficul de coșmar se transformă de la zi la zi într-o bombă cu ceas pentru fiecare șofer.

Observând cum numărul acestora crește exponențial, la fel și dimensiunile, fără ca ”cineva” din primărie să le vadă, ne-am gândit să relansăm o campanie care, din nefericire, a fost un mare succes acum câțiva ani.

Este vorba despre Fii uman, adoptă o groapă, unul dintre demersurile pe care ne-am fi dorit să nu le reluăm niciodată.

Îi rugăm pe responsabilii din primărie să nu se supere. Această inițiativă este una pornită din dragoste: ne este milă de bietele gropi, că se lungesc, lățesc și adâncesc stând, așa, singure, în potopul de înjurături al șoferilor. Ele simt nevoia de sharing a acestui beneficiu și noi doar indicăm partenerul corect.

Ne-am pus în locul proprietarilor bucșelor, pivoților, jantelor, suspensiilor etc. avariate iremediabil la impact: când îți vine să umpli un frigider, e bine să știi exact pe al cui. Nu e corect pentru bietele gropi să fie doar ele beneficiarii acestor sentimente curate. După cum spuneam, cer cu disperare să împartă acest beneficiu cu primăria.

Nu în cele din urmă, nu putem să vedem atâta orb al găinilor în primărie și să ne prefacem că nu există. Poate îi lovește și o streche a gropilor, că tot se poartă acum teoriile cu agenți patogeni modificați genetic. Nu știi cum le vine brusc o căpială și fac ceea ce îi plătim să facă.

Încheiem rugându-vă să fiți oameni buni și să adoptați câte o groapă, sau mai multe. Chiar și străzi întregi de cratere. Abia așteptăm să ne transmiteți pozele și filmele pe care le faceți la botezul ei, să ne spuneți ce nume i-ați/le-ați pus.

Nu uitați să ne țineți la curent cu primele hăinuțe pe care o să i le luați, primele contururi, plombe și alte operații estetice. Promitem că le vom face cuvenita publicitate către ”aparatul de specialitate” din primărie.

Așadar, Fii uman, adoptă o groapă!

Așteptăm gestul tău de umanitate pe redactie@observatorulph.ro sau pe WhatsApp la numărul de telefon la 40785 075 112.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

2 COMENTARII

  1. Foarte buna initiativa. Chiar zilele trecute am pus o frana brusca pe str. Apelor si era sa intre cel din spate in mine in apropiere de cofetaria Ana State. O groapa pe mijlocul drumului, lunga, lata si adanca. Am trimis mesaj la primarie, dar….nu ma astept la minuni. O sugestie pt dl. primar daca citeste … echipe de oameni in fiecare cartier, angajati ai primariei, membrii de partid sau voluntari care sa ia la rand strazile din oras si sa noteze, sa faca poze in fiecare loc cu probleme. La finalul actiunii sa se astupe toate gropile identificate. Cum in campania electorala umbla pe strazi sa imparta diverse, asa sa se mobilizeze si acum. Hai ca se poate!

  2. Despre gropile de la intrarea în noua și mult lăudata parcare (pietruita) a Spitalului Județean ce ziceți? Nu încap 2 masini odată (ori intri ori ieși) și prin gropi tot treci, nu ai pe unde sa le ocolești. 💪

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău