Cum a ajuns un ploieștean să facă rată la bancă pentru un teren devenit groapă de gunoi

1

Groapă pentru moloz. În asta s-a transformat terenul pe care un ploieștean l-a achiziționat, prin credit bancar, la Câmpina, în vederea ridicării unor construcții. Nu mică a fost surpriza omului când a văzut cum, pe proprietatea sa, zeci de basculante deversau nestingherite resturi provenite de la materiale de construcții. Ploieșteanul a făcut plângeri peste plângeri, însă, susține el, nu a primit niciun răspuns. Asta în condițiile în care, lunar, pentru terenul devenit groapă de gunoi, el plătește 600 de euro băncii de la care a contractat împrumutul.

Voia o pensiune sau case de locuit, nu rampă de gunoi

Petre Albu a hotărât, în urmă cu mai bine de 13 ani, să facă un credit la bancă în valoare de 180.000 de euro. Și-a achiziționat un teren în suprafață de 3600 de metri pătrați pe strada Livada cu Vișini din cartierul Voila, Câmpina. Omul avea în plan, inițial, să construiască aici o pensiune, dată fiind frumusețea și curățenia locului. Ulterior, a renunțat la idee și a găsit niște investitori cu ajutorul cărora intenționa să ridice mai multe case pe care să le scoată la vânzare.

Niciunul dintre cele două planuri nu a mai fost pus în aplicare. Recent, ploieșteanul a constatat cum locul pe care el îl vedea o oază de liniște și verdeață, s-a transformat într-o veritabilă groapă de gunoi în care sunt aruncate cantități uriașe de deșeuri, provenite din construcții și demolări. Practic, povestește ploieșteanul, tot terenul său a fost acaparat de resturi de plăci de beton, asfalt, moloz și pietriș.

Parte din teren a luat-o la vale

Petre și Liliana Albu au făcut plângeri peste plângeri, fără nicio rezolvare, însă. Ca și cum nu ar fi fost suficient, mai bine de 1000 de metri pătrați din terenul achiziționat  prin credit pe 25 de ani, a luat-o la vale, prăbușindu-se din cauza unei alunecări de teren. Un crater uriaș s-a format în zonă, proprietarii privind acum neputincioși cum investiția lor se duce pe apa sâmbetei. Și cum alții au transformat acea groapă formată din cauza surpării pământului în …rampă de gunoi.

„Am sunat la 112, am chemat Poliția Locală, am făcut sesizări și plângeri peste plângeri la autoritățile competente, inclusiv la cei de la Mediu. Ceea ce fac aceste firme private, am înțeles, care deversează deșeurile pe proprietatea mea, intrând abuziv, reprezintă o încălcare a legii. 10, chiar și 15 basculante care zilnic aruncă resturi provenite din materiale de construcții. I-am luat la rost pe respectivii șoferi, unuia i-am blocat ieșirea,  însă au dat din umeri și au spus că așa le-a ordonat patronul. Care patron, prinde orbul, scoate-i ochii! De aceea am recurs la oamenii legii, sperând că ni se va  face dreptate. Nu mi se pare normal. Eu aici voiam să aduc investitori, să construiesc case de locuit pe care să le vând, ulterior. Unde? În groapa asta de gunoi?”, povestește, revoltat, Petre Albu.

Până și merii i-au dispărut de pe proprietate

Omul mai spune că din cei 100 de meri pe care îi avea plantați și de care se îngrijea periodic, niciunul nu a mai rămas în picioare. Toți au fost rași de pe suprafața terenului, din spusele omului, se pare, de către cetățeni de  etnie romă.

„O altă absurditate, un alt lucru care mi se pare revoltător și inadmisibil. Din  frumusețea de teren pentru care și acum plătim băncii rate lunare în cuantum de 600 de euro, a rămas o priveliște absolut degradantă.  Copaci tăiați, resturi de materiale de construcții, mai nou, și deșeuri aruncate de persoane fizice și un crater format de la alunecările de teren care ține loc de …groapă de gunoi. Așteptăm acum să primim răspunsuri la plângerile pe care le-am făcut și, sper eu, ca cineva să ia măsuri, dincolo de niște hârtii completate și vorbe.”

Potrivit legii, abandonarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate se pedepsește cu amendă de la 3000 la 6000 de lei, pentru persoane fizice, și de la 20.000 de lei la 40.000 de lei, pentru persoane juridice. În plus, cei care aruncă ilegal deșeuri sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

1 COMENTARIU

  1. salutare povestea dumneavoastră pare cusuta cu ață albă deoarece in acel loc arunca primaria Câmpina tot ce au decopertat de la Calea Doftanei si in plus zona este supravegheata video de Politia Locala care fac si controlul la cine depoziteaza

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău