- Publicitate -

Ana Salcie, 17 ani, actriță în scurtmetrajul premiat la Boovie: “Oamenii nu te iau în serios până nu ai câștigat un premiu, deși ar trebui să fim susținuți de la început.”

Ana Salcie are 17 ani, este clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Brâncoveanu Vodă” din Urlați și este pasionată de actorie. Alături de întreaga echipă a câștigat locul I la cartea „Pelinul negru”, unde a primit 3 nominalizări: cea mai bună interpretare feminină, scurtmetrajul cu cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună regie. Îi este frică de eșec însă nu se lasă copleșită de asta, ci luptă orice ar fi. Își dorește să participe la TIFF, alături de Ania Ionescu (regizor), în care are încredere și pe care o vede pe mai departe în industria cinematografică de la Hollywood.

  1. Prezintă-te în câteva cuvinte! (nume, vârstă, studii, pasiuni etc.)

Mă numesc Ana Salcie, am 17 ani și sunt pasionată de actorie și film. Învăț la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați.

  1. Cum ai descoperit lumea filmului și cine te-a ajutat să fii parte din proiectele cinematografice?

Am început să fac filmulețe în clasa a 9-a alături de prietena mea, Ania Ionescu, care este regizor și liderul echipei noastre. Ne-am dat seama cât de mult ne place să facem asta destul de repede și am trecut foarte rapid de la a face filmulețe pentru proiectele școlare la a participa la festivaluri de booktrailere.

Boovie este cel mai mare concurs de book trailere din România și primul festival la care noi am participat. Ediţia din anul 2020 s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, iar de anul trecut Boovie a fost inclus de Ministerul Educaţiei şi în calendarul manifestărilor extraşcolare, devenind astfel un eveniment naţional cu participare internaţională.

Am câștigat locul 1 la cartea „Pelinul negru”, unde am primit 3 nominalizări: cea mai bună interpretare feminină, scurtmetrajul cu cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună regie. Cea mai importantă regulă a concursului este că trebuie să realizăm trailerul fără ajutor din partea adulților sau a altor persoane din afara echipei. Anul acesta au participat 77 de echipe din toată țara.

În mod normal ar fi participat 220 de echipe, dar pandemia i-a făcut pe majoritatea să renunțe. Acest premiu, fiind primul câștigat de noi, ne-a mărit încrederea în sine și vrem să continuăm pe acest drum.

  1. Ai doar 17 ani și multe alegeri de făcut în următoarea perioadă. Cum reușești să îți faci timp atât pentru film cât și pentru școală?

Consider că perioada aceasta este destul de stresantă pentru toți elevii de liceul deoarece trebuie să luăm o decizie destul de importantă care ne poate schimba viața.

Uneori și eu simt că timpul trece prea repede și nu mă pot împărți între școală, hobby-uri și familie/prieteni, dar atunci când vezi că munca ta este apreciată de multă lume îți dorești să muncești și mai mult și să dai tot ce ai mai bun din tine pentru a mulțumi pe toată lumea.

  1. Povestește despre proiectele de scurtmetraj în care este implicată și care este munca din spatele acestora!

Anul acesta am început filmările pentru ediția Boovie 2021, dar în tot acest timp am lucrat foarte mult, lucru care ne-a ajutat enorm la evoluția noastră. Am participat și la un concurs european „Booktrailer Film Festival” din Italia unde am fost aleși în topul celor mai bune 22 de booktrailere dintre cele 220 înscrise.

  1. Care este cea mai dificilă etapă din spatele creării unui scurtmetraj?

Uneori filmările sunt dificile, mai ales pentru că nu putem să închiriem locații, echipament, recuzita, etc. Dar ne descurcăm de fiecare dată și reușim să facem un produs final de succes.

Ania este cea mai calmă persoană pe care o știu și îmi explică foarte bine tot ceea ce trebuie să fac chiar și de mai multe ori, dacă e nevoie. În majoritatea dăților în care filmăm luăm cât mai multe duble ca produsul final să fie cât mai aproape de perfecțiune.

  1. După terminarea liceului ce vei alege să faci? Detaliază facultatea la care vrei dai!

Momentan nu sunt sigură la ce facultate vreau să dau, fiind indecisă între medicină și actorie. Sper, cu trecerea timpului, să reușesc să-mi dau seama de ce îmi doresc cu adevărat să fac, dar viitorul este plin de surprize și nu aș putea să spun nimic cert de pe acum!

  1. Consideri că frica de eșec reprezintă un început către succes sau o limitare a carierei?

Cred că frica de eșec reprezintă cea mai mare temere a mea, doar că nu o las să-mi fie o slăbiciune. Eu trebuie doar să muncesc foarte mult, să dau tot ce-i mai bun din mine și să am încredere în forțele proprii și ale echipei mele.

  1. Ce ai schimba în viața ta, dar în viața comunității din care face parte?

Nu cred că mi-aș dori sa schimb nimic din viața mea și nici nu consider că toată lumea duce o viața roz. Cu toții avem probleme, dar este important să le facem față și să învățăm din greșelile noastre. Mi-aș dori ca noi, tinerii, să fim mai apreciați în pasiunile noastre, nu puși la colț. Oamenii nu te iau în serios până nu ai câștigat un premiu, deși ar trebui să fim susținuți de la început când nu avem experiență și pornim de la 0, doar cu o pasiune în curs de dezvoltare și mult optimist.

  1. Cel mai mare vis al tău este să…? Detaliază!

Cel mai mare vis al meu legat de partea cu actoria este să particip la TIFF, împreună cu Ania. Am încredere în ea și sunt sigură că poate ajunge chiar și la Hollywood.

  1. La final, un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Un sfat pe care aș vrea să-l dau din experiența proprie, ar fi că dacă aveți o pasiune să încercați cât mai mult să o cultivați și să nu vă lăsați descurajați niciodată.

Nu trebuie să fii extraordinar de bun într-un domeniu că să o numești pasiune, ci este important doar să-ți placă foarte mult ceea ce faci, iar aprecierea celor din jur și calitatea produsului tău vor crește cu timpul.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Recomandările Observatorul Prahovean de muzică și filme bune. Mai noi ori mai vechi?

De ce oare nu se mai fac astfel de filme în ziua de astăzi? Unii dau vina pe curentele milenialiste de tip “woke” sau...

Filmul ”Imaculat”, premiat la Festivalul de Film de la Veneția, proiecție specială la Ploiești

”Imaculat”, câștigător anul trecut a trei premii la Festivalul de Film de la Veneția, va putea fi văzut în Ploiești, joi, 30 iunie, la...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Facturile de curent ar putea întârzia și 6 luni! Cine beneficiază de plafonarea tarifelor

Senatorii au adoptat ieri mai multe amendamente la ordonanța privind plafonarea tarifelor la curentul electric. Asociația Energia Inteligentă a identificat 13 combinații posibile de...

Astăzi se decide soarta Băilor Minerale de la Telega. Șapte oameni de afaceri, dispuși să investească trei milioane de euro pentru reabilitarea stațiunii

Soarta băilor minerale de la Telega se hotărăște, astăzi, în ședință de Consiliu Local. Autoritățile locale au organizat și o dezbatere publică, la care...

Premierul și declarațiile ”rezervate” în privința creșterii pensiilor. Nu la fel de rezervați au fost ieri deputații, când au votat creșterile salariale pentru administrațiile...

În situații de criză majoră, așa cum trăim în această perioadă, dacă nu pot face mai mult pentru popoarele lor, de la politicieni se...

Câți bani vor primi în plus Iulian Dumitrescu și Andrei Volosevici. Noua grilă de salarizare a aleșilor locali

Deputații au votat ieri un proiect de lege prin care de la 1 noiembrie vor fi majorate salariile aleșilor locali. Dacă președintele Iohannis va...

Poluare în zona Ghighiu-Bărcănești. Casele, mașinile și grădinile locuitorilor, acoperite de un praf alb-FOTO

Localnicii din comuna Bărcănești reclamă miercuri dimineață prezența unui praf alb în atmosferă, care face aerul greu de respirat. Pulberea albă s-a așternut încă de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -