- Publicitate -

Raluca Cristea, elevă la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați: “Aș introduce în școală materii precum educație financiară sau dezvoltare personală și mai multe limbi străine” VIDEO-FOTO

Raluca Cristea este elevă în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă”, Urlați, iubește fotografia, călătoriile și cititul. Pandemia i-a pus multe piedici în procesul de pregătire pentru bacalaureat, însă acum, aflată pe ultima sută de metri înainte de examenul maturității, dorește să facă tot ce îi stă în puteri a demonstra că poate tot ceea ce își propune. Urmăriți un VIDEO cu mesajul exclusiv pentru cititorii observatorulph.ro la finalul textului.

Prezintă-te pe scurt. Nume, vârstă, unde înveți și pasiunile tale.

Mă numesc Cristea Raluca, am 18 ani și sunt clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă”, Urlați. Acord o importanță deosebită educației și dezvoltării din toate punctele de vedere. În timpul liber iubesc călătoriile, cititul și fotografia. Indiferent de pandemie, restricții și conexiunea la internet mă pregătesc temeinic pentru bacalaureatul care bate la ușă.

Mai sunt doar câteva luni până când vei susține examenul maturității. Cum ți-a afectat pandemia studiu?

Ei bine, într-un univers paralel în care pandemia nu exista, cred că aș fi fost mult mai liniștită și anul acesta ar fi fost unul mult mai productiv. Situația actuală m-a ajutat să înțeleg cât de norocoasă eram înainte prin simplul fapt că puteam să interacționez cu cei din jurul meu, să îmi văd colegii, profesorii, prietenii. Totul fără mască. În ceea ce privește studiul, am încercat să mă mențin la același nivel, însă a fost nevoie mult mai multă implicare si stres.

Care sunt acele lucruri pe care le-ai schimba în sistemul educațional din România? Argumentează.

În principiu aș muta accentul pe utilitatea materiilor școlare. De cele mai multe ori când am avut dificultăți în a înțelege o anumită materie a fost pentru că nu îi găseam utilitatea. Am auzit și exprimat de nenumărate ori întrebarea „Cu ce mă ajută in viață?” și cred că este normal ca educația să se focalizeze pe formarea unor elevi pregătiți, în adevăratul sens al cuvântului, pentru viață. Aș introduce materii precum educație financiară, dezvoltare personală și o paletă mai largă de limbi străine, la alegere. Materii care să nu se bazeze pe formule și  definiții, ci pe exemple practice. Aș aduce copiilor la ore oameni de valoare din rândul cărora să își aleagă un model. Cumva învățământul a rămas pe loc, deși lumea e într-o continuă evoluție.

Există oameni/modele care te inspiră în procesul dezvoltării tale personale?

Absolut! Fără să îmi aleg un model, nu aș știi spre ce tind și ce obiectiv vreau să ating. Mama mea este cea care mă inspiră zilnic să fiu mai bună și mă susține, însă am și câteva persoane în mediul online care mă inspiră prin modul în care gândesc și care într-adevăr pun suflet în ceea ce fac.

Te rog, nominalizează 3 modele care te inspiră și spune ce ai reușit să înveți de la acestea.

Preferata mea este Monica Palcău. O urmăresc de ceva timp și este o femeie foarte echilibrată, de la care am învățat că este important să te iubești pe tine însuți și că doar astfel vei putea oferi celor din jur o iubire sinceră și curată.

Ștefana Peev este o altă femeie pe care o apreciez pentru content și pe care o iau drept exemplu pentru simplul fapt că promovează lectura, într-o lume în care cărțile au fost înlocuite cu telefoanele mobile, iar timpul liber e din ce în ce mai puțin.

Coincidență sau nu, a treia persoană pe care o apreciez este tot femeie și tot din mediul online. Numele ei este Cristina Ich. Am învățat de la aceasta să nu îmi cenzurez opiniile și am apreciat întotdeauna modul în care valorifică femeile în societate.

Cum te pregătești pentru succes și ce obstacole crezi că vei întâmpina?

Un om echilibrat va cunoaște succesul numai după obstacole. Succesul este foarte greu de atins în lumea contemporană și în majoritatea cazurilor este un succes temporar. Te pregătești pentru succes prin muncă, determinare și gândul că acesta poate dispărea subit dacă nu este valorificat și întreținut.

Cred că principalul obstacol pe care îl voi întâmpina în atingerea succesului vor fi oamenii. Spun acest lucru pentru că astăzi este foarte greu să găsești un om care să se bucure cu adevărat pentru realizările tale și care să te susțină. Majoritatea tinde spre invidie, iar răutatea chiar te poate coborî de pe piedestal. Un alt obstacol major cred că este mintea noastră. Deși noi, oamenii, suntem capabili sa ne atingem orice țel, frica de nou și imprevizibil ne poate tăia „aripile” în drumul spre succes.

Ce alegi pentru viitorul tău: România sau străinătate? De ce?

În ceea ce privește studiile superioare voi alege, fără dubii, țara mea pentru că are foarte multe plusuri și programe de studiu care mă atrag și care cred ca m-ar pune în valoare, însă pe viitor nu exclud posibilitatea de a mă dezvolta în străinătate. Consider că orice experiență îți aduce un avantaj, indiferent dacă alegi să rămâi în România sau să descoperi alte orizonturi. Însă e nevoie de mult curaj și sprijin financiar.

Pentru că ai spus că printre pasiunile tale se regăsește și cititul, ne poți face o recomandare de carte?

Printre preferatele mele se numără „Papillon”, scrisă de Henri Charrière. Am fost marcată de realismul cărții și aș recomanda-o tuturor celor pasionați de lectură. Prezintă, într-un mod foarte captivant, conceptul de libertate și drumul sinuos al unui bărbat pentru recăpătarea acesteia.

Un mesaj pentru tine și tinerii care citesc acest interviu?

Luptă în fiecare zi pentru ceea ce îți dorești, chiar dacă vei întâmpina obstacole. Nu renunța și visează la ziua în care toate eforturile tale vor da roade. Viața chiar e frumoasă și merită trăită frumos.

VIDEO

FOTO

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Tânărul care agresa fete în nordul Ploieștiului a fost depistat și amendat

În urmă cu puțin timp, prezentam sesizarea unei domnișoare cu privire la comportamentul agresiv și obscen al unui tânăr, în zona de nord a...

Ce scrie în raportul Penitenciarului Târgșor cu privire la starea de rău acuzată de Elena Udrea

Elena Udrea a ajuns, joia trecută, la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean din Ploiești, direct de la Penitenciarul Târgșor unde este încarcerată. Fostul...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Tânărul care agresa fete în nordul Ploieștiului a fost depistat și amendat

În urmă cu puțin timp, prezentam sesizarea unei domnișoare cu privire la comportamentul agresiv și obscen al unui tânăr, în zona de nord a...

Ce scrie în raportul Penitenciarului Târgșor cu privire la starea de rău acuzată de Elena Udrea

Elena Udrea a ajuns, joia trecută, la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean din Ploiești, direct de la Penitenciarul Târgșor unde este încarcerată. Fostul...

Mizerie și foame. Condiții oribile oferite de Armata Română soldaților francezi aflați în misiune la Cincu

700 de militari francezi se află în misiune, în România, la unitatea militară de la Cincu. Aceștia au fost șocați de condițiile oribile de...

Conf.univ.dr.ing. Alin Diniță este noul rector la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești

Conf.univ.dr.ing. Alin Diniță a fost ales, vineri, de către Comunitatea Academică, rector al Universității Petrol-Gaze din Ploiești. UPDATE: Noul rector al UPG Ploiești, Alin Diniță,...

Petrolul Ploiești joacă în această seară cu UTA Arad

Reveniți pe traiectoria potrivită după ce au adunat șase puncte din ultimele două etape, „lupii” așteaptă cu mare încredere duelul cu UTA Arad, vizând...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -