Un ploieștean s-a plâns că a fost discriminat în Marea Britanie: ”Nu m-au angajat din cauza bărbii!”

Un ploieștean care locuiește în insula Jersey din Regatul Unit a ajuns în atenția presei străine după ce a susținut un interviu de angajare la un hotel din regiune. El acuză managementul hotelului de discriminare pentru că a fost respins pe motiv că a refuzat să se bărbierească.

Deși explicația unei astfel de cerințe este una simplă, fiind vorba de o regulă internă a hotelului, ploieșteanul este de părere că măsura este una discriminatorie și imorală.

„Managerul restaurantului a spus că pentru moment mi-ar putea oferi un post de chelner, dar numai dacă îmi rad barba. I-am spus că am experiență, că am abilități și că pot lucra. El a spus experiența și abilitățile mele nu sunt atât de  importante și că trebuie să mă conformez cu politica companiei – aceea de a da barba jos” a declarat A. A. pentru jerseyevening.com.

În prezent șomer, ploieșteanul a mai declarat că a suferit de o afecțiune dermatologică, iar barba i-a dat încrederea necesară că poate învinge boala: „Am avut o formă severă de alopecie și pentru mine barba mea a fost singurul lucru care mi-a dat încredere. Obișnuiam să port pălării pe stradă pentru că jumătate din capul meu era chel, așa că nu aș putea accepta niciodată să mă bărbieresc pentru oricine”

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții hotelului au declarat pentru sursa citată că interviul a decurs politicii interne a companiei.

Un avocat contactat în această speță a declarat că nu există nicio justificare în apărarea discriminării directe – atunci când o persoană este tratată mai puțin favorabil decât altele din cauza unei caracteristici protejate, cum ar fi rasa sau genul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. Si care-i problema? Hotelul lui, regulile lui. N-ai decat sa-ti lasi barba pana la pamant si sa te angajezi in alta parte. Sau vino la Ploiesti, ca aici toti bombardierii poarta barba. Bine ti-au facut!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău