Cauza incendiului de la fabrica de produse petroliere din Colceag. Doi muncitori au suferit arsuri grave

Pompierii prahoveni au stabilit cauza incendiului de la fabrica de produse petroliere din Colceag. În urma incendiului doi muncitori, de 53 și 59 de ani, au suferit arsuri grave pe aproape 70% din corp, fiind internați în stare gravă la spitalul județean de urgență din Ploiești. Pentru a supraviețui, aceștia ar trebui transferați la o clinică de tratare a marilor arși din străinătate.

Luni seară, la o fabrică de produse din țiței din satul Inotești, comuna Colceag, a izbucnit un incendiu violent.

Citește și  Incendiu violent în Prahova, la o fabrică de produse din țiței – VIDEO

La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 mp cuprinzând o hală de birouri, 3 autoturisme și un autotren.

După două ore și jumătate de luptă cu flăcările violente, pompierii au reușit să lichideze incendiul.

Acesta a fost provocat de neatenția unui muncitor, care a folosit un aparat de sudură într-un mediu inflamabil, fără respectarea normelor de siguranță și protecție a muncii.

Starea victimelor

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, cei doi pacienți au suferit arsuri și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, acolo unde se află în evaluare.

Vezi aici mai multe imagini de la incendiul din Inoteşti, Colceag – VIDEO

Din primele informații, pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală, iar cel de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală.

La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate.

Pentru că în România nu există un centru de mari arși, ar trebui demarată procedura transferului victimelor la o clinică din străinătate.

Din păcate, în multe situații similare, autoritățile s-au mișcat cu întârziere, iar mulți pacienți nu au mai putut fi salvați, ultimul caz fiind cel al unui pacient din Constanța, care a murit în Belgia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău