Pasiunea și bucuria sunt cele mai importante ”motoare” pentru Lelia Grigore, avocat și fondatorul grupului sportiv Ploiești Running Club

Lelia Grigore are 32 de ani și este de profesie avocat. Pasiunea pentru alergările în aer liber au determinat-o să creeze grupul Ploiești Running Club. Organizează evenimente sportive pentru amatori în Prahova și zona Țării Făgărașului. VIDEO la finalul articolului.

Pasiunea și bucuria sunt cele mai importante motoare pentru Lelia, iar intuiția o ajută să își dea seama unde le va găsi.

În copilărie și-a descoperit latura independentă, persuasivă, curioasă și permanent dornică de evoluție. Spune că starea cu care rezonează cel mai puțin este cea de stagnarea.

Și avocatura a fost aleasă pe baza intuiției, încă din școala generală, iar alegerea a fost una potrivită, spune Lelia. Avocatura îi „hrănește” perseverența, creativitatea, dar și dorința de libertate. Din perspectiva strategiei pe care o alege pentru dosare are parte de toate cele de mai sus, din plin.

Nu s-a putut rezuma, vreodată, doar la latura strict profesională. A căutat și caută permanent zone cu care să rezoneze și în care să-și dezvolte propria poveste si experiențele. A rezonat o bună perioadă cu „politica”, atât cât o putea face la nivelul organizației de tineret.

Ulterior, a descoperit alergarea, drumețiile montane și, apoi, treptat, bucuria care provine din organizarea de evenimente sportive, de creșterea echipelor, dar și de sprijinirea evoluției celorlalți.

S-a implicat, în ultimii ani, în fondarea unui grup de alergare, Ploiești Running Club și în organizarea unor evenimente de alergare destinate amatorilor, în Prahova și mai nou, în zona Țării Făgărașului.

Iată cum a răspuns la întrebările unui interviu-fulger acordat, în exclusivitate, pentru cititorii observatorulph.ro:

  1. Cea mai importantă lecție de viață?

“Nimic nu e bătut în cuie” și niciun plan nu e planul perfect. Important este să-mi acord flexibilitatea de a observa si accepta schimbările. Am învățat să fiu mai relaxată în a îmbrățișa cu bucurie ceea ce trăiesc, chiar dacă e diferit de cum credeam că se vor petrece lucrurile. Bineîneteles, încă lucrez cu asta.

  1. De unde te încarci cu energie la final de săptămână?

Încerc să nu mă „încarc” doar la final de săptămână. Ideal e ca tot ceea ce fac să fac cu bucurie – și atunci nu am cum să rămân fără energie. Bineînțeles, un ideal, dar încerc să nu „pic” in capcana asta: săptămână (muncă)/weekend (relaxare). ”Săptămâna” e o convenție universal acceptată, viața se întâmplă acum.

Cred că aproape zilnic îmi iau energie din planuri, proiecte, idei și din pașii făcuți către ele. Visez mereu la ceva, îmi propun diverse „nebunii”. Asta mă ține in priză. La final de săptămână, „fug” spre munte, să petrec timp în natură și să-mi acord mai mult timp de discuții – cu cei din jur sau cu mine. Mă încarcă și energia celorlalți, mă bucură tare interacțiunile cu oamenii pasionați și curioși.

  1. Ce nu ai face niciodată din postura de avocat?

Nu aș face nimic care să-mi compromită pacea. Nimic nu ar merita asta. Din perspectiva relației avocatură-viață nu aș vrea să uit vreodată că sunt om înainte de a fi avocat. Nu vreau sa ajung să mă identific cu profesia.

  1. Care este motivul pentru care te trezești mâine dimineață?

Mă trezesc cu bucurie pentru a celebra o nouă zi din viață, care, în sine, e un microunivers.  Mă trezesc să mă bucur de această experiență, de tot ce e in jur, indiferent cum va fi ziua. Vedem ce va fi. Sunt nerăbdătoare să trăiesc, să descopăr, să „călăresc valul” și mâine. Asta e „miza” mea: să fiu prezentă și să trăiesc majoritatea zilelor mele.

  1. Un mesaj pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în domeniul avocaturii?

Mesajul ar fi sunat, acum câțiva ani, altfel: Avocatura nu e ce vezi în filme, dar e interesantă. Și frumoasă. Verifică, mai întâi, dacă e frumoasă pentru tine. Acum va suna așa: avocatura e o profesie tare faină, care te poate modela. Atenție la cum te va modela. Atenție la motivele pentru care o exerciți și fă-o atât timp cât o faci cu drag și bucurie. Banii sunt importanți, însă nu pot reprezenta „motorul”. Avocatura e faină atâta timp cât o faci creativ, uman, liber. Nu o face după niște tipare, fă-o așa cum simți tu. Încearcă să nu devii autosuficient. Rămâi curios, ca în prima zi, cât de mult poți. Pe de altă parte, ai încredere în intuiție și nu lua în considerare opiniile care-ți spun, fără temei, „nu se poate”. Nu te identifica cu profesia, ești, înainte de toate, om.

VIDEO Îndemnul Leliei Grigore pentru cititorii observatorulph.ro:

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău