Povestea Raniei Derweesh, eleva Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Ploiești care calcă pe urmele celebrei activistei pentru mediu, Greta Thunberg

Rania Derweesh (17 ani), o elevă a Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Ploiești implicată în numeroase proiecte de mediu și pentru tineri, este invitata lui John Cristea în emisiunea Observatorulph.ro LIVE –  Generația lui John de luni, 25 ianuarie, de la ora 13:00.

Rania a transmis redacției noastre o scurtă prezentare a acțiunilor în care este implicată.

Completând puterea de a face o lume mai echitabilă, mai prosperă și mai sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte pe parcursul anilor de liceu.

În acest sens, sunt co-fondatoarea mișcării Fridays for Future Ploiești, asistent manager intern pentru Delegații de Tineret ai României la ONU, coordonatoare în cadrul Parlamentului European al Tinerilor România, director de departament în cadrul Consiliului Județean al Elevilor, membru din Boardul Copiilor UNICEF și ambasadoare pentru organizația GirlUp România.

Cu o experiență diversă în activități de voluntariat, competiții academice și proiecte europene, mi-am dorit să reprezint imaginea celor care conștientizează actualitatea și fac tot posibilul pentru a o schimba în mai bine.

Mă consider o persoană determinată, ambițioasă și optimistă. Cred în puterea tinerilor de a face o schimbare în comunitate!

Alături de colega mea, Daria Primăvăruș, am pus bazele mișcării Fridays for Future Ploiești, un proiect ce susține dezvoltarea durabilă și sustenabilă a României, în conformitate cu Acordul de la Paris.

În prezent, această mișcare cuprinde un număr impresionant de peste 100 de elevi și studenți dornici să sprijine conștientizarea populației cu privire la importanța ecologiei într-o eră a schimbărilor climatice.

În acest sens, am organizat și coordonat o serie de evenimente ce s-au bucurat de recunoaștere locală (cum ar fi: evenimentul „Fridays we clean!”).

Urmărește emisiunea Observatorulph.ro LIVE –  Generația lui John de luni, 25 ianuarie, de la ora 13:00, având-o invitată pe Rania, în direct pe www.observatorulph.ro și pagina de facebook a celui mai citit ziar online din Prahova!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău